Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Stade du Pays de Charleroi

Sporting Charleroi

Speeldag 1
1
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Onterecht verlies in Charleroi

Matchreport

Voor de competitieopener trokken de Kerels naar Charleroi waar ze de Zebra’s partij gaven. Coach Yannis Anastasiou kon niet rekenen op Tyron Ivanof die volgende week geopereerd wordt en Hervé Kage die voorlopig individueel traint. Pylyp Budkivskyi die niet helemaal wedstrijdfit is, startte op de bank. Thomas Kaminski stond in doel, Vladimir Kovacevic en Benno Kumordzi stonden centraal achterin.

De Kerels begonnen, voor ruim 8000 toeschouwers, erg goed aan de partij en fris van de lever voetbal en een stevig tempo. Tegen de gang van het spel in scoorde de thuisploeg op strafschop na een fout van Verboom op thuisaanvaller Marinos. Pollet zette de elfmeter om hoewel Kaminski naar de goeie hoek ging : 1-0. Thomas behoedde de Kerels voor een grotere achterstand toen hij oog in oog met Bedia de bal toch nog uit zijn bal hield. De thuisploeg zette een tand bij en KVK hapte even naar adem terwijl het probeerde met de lange bal het spitsenduo Ouali-Chevalier te bereiken. Net voor de rust kopte Verboom nog eens over na een knappe voorzet van Teddy en haalde Kaminski een vrijschop van Lukebakio uit de kruising. 1-0 bij de rust, hoewel KVK in de eerste helft 56 procent balbezit kon voorleggen.

Kerels treffen twee maal doelhout

Dezelfde elf Kerels begonnen aan de tweede helft die een dominant Kortrijk voluit in handen nam. De thuisploeg was nog maar een schaduw van de Zebra’s uit de eerste helft. Chevalier trapte op de buitenkant van de paal en ook Kumordzi’s kopbal belandde via Penneteau tegen de paal. Coach Anastasiou probeerde het tij met een dubbele wissel waarbij Budkivskyi en Stojanovic in de ploeg kwamen en later ook Van Eenoo inviel, maar de score zou niet meer veranderen, hoewel Lukas na een schitterende crosspass van Ajagun nog een mooie mogelijkheid kreeg. Aan de overkant vergat Saglik de 2-0 binnen te liggen en de bleef de Arsenal-score op het bord.

Volgende week zaterdag (20u.) ontvangen we in ons eigen Guldensporenstadion Sporting Lokeren dat op de openingsspeeldag verloor van vice-kampioen Club Brugge met 0-4.

KVK speelde met : Kaminski, Van Loo, Verboom, Kovacevic, Kumordzi, Ajagun, Lepoint (’84 Van Eenoo), Van der Bruggen, Ouali (’65 Budkivskyi), Chevalier en De Smet (’65 Stojanovic). Geel : Kovacevic