Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Stade du Pays de Charleroi

Sporting Charleroi

Speeldag 29
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa speelt gelijk op Mambourg

Matchreport

Vanavond maakte Veekaa de verplaatsing naar Mambourg. Bij Rood-Wit keerde Idir Ouali terug uit blessure. Ook Van Loo en Pavlovic maakten hun rentree in de basis. Scheidsrechter van deze partij was de heer Wim Smet.

KVK begon uitstekend aan de partij. Onder impuls van een bedrijvige Chevalier zocht het naar een vroeg openingsdoelpunt. Toch was het Charleroi dat voor het eerste gevaar zorgde. Pollet opende schijnbaar de score, maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel. De eerste helft had vooral veel duels om het lijf. Veel uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren.  Vijf minuten voor rust kopte Dessoleil richting doel, maar zijn kans ging hoog over. Niet veel later keurde scheidsrechter Smet alweer een doelpunt terecht af voor de Zebra’s. Zo gingen we zonder doelpunten de rust in.

Sterke sifakis

Charleroi kwam gretig uit de kleedkamer met meteen een goede kans voor Harbaoui. Sifakis lag echter in de weg. In de 56e minuut was het raak voor de Veekaa. Met de buitenkant van de voet krulde Saadi de bal heerlijk voorbij Penneteau. Acht minuten later was de KVK-topschutter dichtbij z’n tweede van de avond, maar hij knalde hoog over. Met nog een kwartier op de klok mocht de doelpuntenmaker gaan rusten voor De Smet. Veekaa leek op weg naar een mooie zege, maar diep in blessuretijd maakte Dessoleil nog de gelijkmaker. Volgende week staat de laatste match van de reguliere competitie op het programma. Tegenstander van dienst is Excelsior Moeskroen.

Sporting Charleroi               1

KV Kortrijk                          1

KV Kortrijk: Sifakis, Van Loo, Barbaric, Goutas, Joaozinho, Ouali, Van der Bruggen, Pavlovic (81’ Sarr), D’Haene, Saadi (76’ De Smet), Chevalier (91’ Kovacevic)

Doelpunten: 57’ Saadi 0-1, 91' Dessoleil 1-1

Geel: Saadi, Barbaric, Sarr