Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Stayen

STVV

Speeldag 5
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Eerste uitzege van het seizoen : 1-2 op STVV

Matchreport

Na de knappe zege tegen landskampioen Club Brugge trok de Veekaa met een goed gevoel naar het verre Stayen waar Sint-Truiden partij gegeven werd. Coach Belhocine kon rekenen op een nagenoeg volledige kern, met inbegrip van Kristof D’Haene toch fit raakte, na een trap eerder deze week en de Griekse aanwinst Dimitris Goutas. Enkel Gertjan De Mets en Van Loo waren onbeschikbaar en revalideerden verder.

Onder een loden hitte kwamen de 22 acteurs het kunstgrasveld op en het was wachten op de tiende minuut vooraleer we de eerste kans van de match noteerden maar het schot van Peeters ging naast, kort daarop was Kaminski attent op een poging van Bezus. Kantelpunt in de eerste helft was de rode kaart voor STVV’er Koubemba na een fout op Joazinho. De Kerels namen nu de match volledig in handen en Saadi werd door De Smet bijna op weg naar de 0-1 gezet. Die goal viel er twee keer maar evenveel keer werd het doelpunt afgekeurd. Eerst scoorde Saadi vanuit buitenspel, maar bij het tweede afgekeurde doelpunt stond Kagé geen buitenspel en zagen de Kerels dus een geldige goal door hun neus geboord. Bij de derde grote poging was het echter wel raak. Na een knappe assist van Pavlovic bediende De Smet perfect Mercier die mooi in de rechterhoek besloot 0-1, meteen ook de ruststand.

De Veekaa begon de tweede helft zonder de geblesseerde De Smet (enkel), hij werd vervangen door Ouali. Die was meteen goed voor een assist op Kagé. De eerste kans van de tweede periode was meteen goed voor de 0-2. De wedstrijd leek gespeeld maar de thuisploeg vond al snel de aansluitingstreffer via De Petter, 1-2 na 55 minuten spel. De spanning steeg en coach Belhocine bracht D’Haene in voor Mercier. Tien minuten voor tijd redde Kaminski de meubelen voor de rood-witten toen hij een afgeweken schot van een Truiense aanvaller in extremis uit zijn doelvlak kon houden. Ook de paal redde de Kerels nog van de gelijkmaker toen Bezus ei zo na kon scoren. In de slotfase drongen de Limburgers nog aan maar de Kortrijkse verdediging gaf geen krimp meer.

Door de zege boeken de Kerels een onverhoopte 6 op 6 en prijken ze zowaar op een gedeelde vierde plaats met 8 op 15. Volgende zaterdag (20u.) komt rode lantaarn Westerlo op bezoek in het Guldensporenstadion.

KVK speelde met Kaminski, Metanire, Gigot, Joazinho, Verstraete, Pavlovic, Kagé, Mercier (62’ D’Haene), Rolland, De Smet (46’ Ouali) en Saadi (83’ Sarr)
Goals : Mercier & Kagé
Geel: Metanire, Gigot, Kaminski, Kagé
Rood : -
Toeschouwers : 4930

Overzicht 2016-2017

Goals : Saadi 2, Kagé 2, Mercier 1, Ouali 1
Assists : De Smet 3, Ouali 1, Kagé 1
Gele kaarten : Rolland 2, Métanire 2, Kaminski 2, Gigot 1, Kagé 1, Joazinho 1, Verstraete 1, De Smet 1,

Speelminuten Kaminski 450 • Pavlovic 450 • Metanire 450 • Joaozinho 450 • Verstraete 450 • Rolland 450 • De Smet 389 • Kagé 324 * Ouali 303 • Gigot 270 • Papazoglou 232 • Mercier 216 * Saadi 215 * Barbaric 180 • Sarr 74 • D’Haene 74 *

Kerels van de week - Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge)