Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Servisch jeugdinternational nieuwe rechtsback

Nieuws

KV Kortrijk mocht zopas verdedigende versterking verwelkomen. Een Servisch jeugdinternational die voornamelijk als rechtsback speelt, maar ook als centrale verdediger uit de voeten kan.

Gisterenmiddag landde Petar Golubovic in Eindhoven, waarna hij zijn medische testen aflegde in België. Daarna ondertekende hij zijn 3-jarig contract bij KV Kortrijk.

Petar is een rechtsback, die ook als centrale verdediger kan spelen. Hij debuteerde op 18-jarige leeftijd bij OFK Beograd, tegen FK Vojvodina. Nadat hij begin dat seizoen een profcontract had ondertekend bij OFK Beograd. Komend uit de jeugd van Rode Ster Belgrado nam Petar als 18-jarige deel aan “The Chance”, een selectiewedstrijd van Nike waar hij Aleksandar Jankovic had als mentor. Hij werd uit Servië geselecteerd om deel te nemen aan de wereldselectie en haalde uiteindelijk de finale 16 spelers, waarna hij dus een profcontract kon ondertekenen bij OFK Beograd.

Na zijn debuut voor OFK Beograd werd hij opgeroepen voor de U19 van Servië. Hij debuteerde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland. Later dat jaar maakte hij deel uit van de nationale U19 met oa Milenkovic Savic en Aleksandar Mitrovic in het Europees kampioenschap. In de groepswedstrijden speelde hij 2 maal 90 minuten in de gewonnen wedstrijden tegen Turkije en Georgië. In de derde groepswedstrijd bleef hij op de bank voor het al gekwalificeerde Servië tegen Frankrijk. Daarna schakelede hij met Servië nog Portugal uit en behaalde uiteindelijk de Europese titel tegen Frankrijk met 0-1 winst.

Met een Europese titel op zak, speelde hij het volgende seizoen een belangrijke rol bij OFK Beograd. Halfweg het seizoen zou hij uiteindelijk een transfer maken naar AS Roma als 19-jarige en ondertekende een contract van 4,5 seizoenen. De 1m80 grote Golubovic werd uitgeleend aan de Serie B ploeg Novara, waar hij het seizoen volmaakte. In het seizoen 2014-2015 leende AS Roma Petar dan uit aan de Serie B club Pistoiese, waar hij 25 wedstrijden speelde. In het seizoen 2015-2016 leende AS Roma Petar uit aan de Serie B club Pisa, waar hij uiteindelijk ook op uitleenbasis zou spelen in het seizoen 2016-2017. In 2 seizoenen speelde Petar Golubovic 63 wedstrijden, waarin hij 1 keer scoorde en 4 assists gaf. Afgelopen seizoen leende AS Roma Petar uit aan de Serie B club Novara, waar hij 39 wedstrijden speelde.

Petar Golubovic (13 juli 1994) tekende nu een contract voor 3 seizoenen bij KV Kortrijk en zal met het nummer 72 spelen.