Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Constant Vanden Stock Stadion

RSC Anderlecht

Speeldag 29
2
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

KVK verwezen naar PO2 na verlies in Anderlecht

Matchreport

De Kerels kwamen vrij ontspannen aan de aftrap bij Anderlecht. Na de zege tegen Cercle konden ze met open vizier spelen terwijl de thuisploeg moest winnen. De Kerels hadden nog een waterkans op PO1 maar dan moesten ze zelf winnen en wat geluk kennen bij de uitslagen van de andere wedstrijden.

Coach Yves Vanderhaeghe kon niet rekenen op de geschorste Van Der Bruggen en De Sart en startte met Charisis en Stojanovic in de basis. Ook Chevalier kwam aan de aftrap, Ezekiel, ex-RSCA, zat op de bank. Bij de bezoekers begonnen ex-Kerels Santini en Kums aan de partij. Anderlecht moest winnen en dus zette het meteen veel druk naar voren met een snelle vrijschop van Kums een reuzekans voor Zulj die zijn kopbal niet kon kadreren. Ook Verschaeren was bijna gevaarlijk maar hij kon net niet bij een hoge voorzet van Kums.

Avenatti's poging belandt op de lat

Iets over halfweg konden de Kerels voor de eerste keer echt dreigen en bijna was het ook prijs, maar de kopbal van Stojanovic werd nog van de lijn gehaald en de rebound van Avenatti spatte uiteen op de dwarslat. Na die reuzekans kregen de Kerels het deksel op de neus. Kums kreeg iets te veel ruimte en pegelde de bal vanop 25 meter mooi buiten het bereik van Bruzzese. Ei zo na werd het net voor de rust nog 2-0 maar de poging van Bolasie belandde op de lat, nadat Sebastien er nog even zijn vingertoppen had tegengezet, uitstekende parade van onze doelman. 1-0 halfweg.

KVK kreeg van Anderlecht het initiatief in de tweede helft maar tot echte kansen leidde dat niet zeker omdat de thuisploeg de boel goed gesloten hield zowel op het middenveld als achteraan. Paars-wit werd nu terug de betere ploeg maar het waren de Kerels die scoorden. Chevalier lifte de bal over Didillon op de lat en de rebound werd door Avenatti binnen geduwd maar Felipe stond bij die fase jammergenoeg wel buitenspel en zo werd de goal afgekeurd.

Kums bezegelt lot van de Kerels

Vanderhaeghe bracht Ezekiel en die kreeg al meteen een erg goeie mogelijkheid maar de Anderlecht-keeper redde zijn ploeg voor de gelijkmaker. In minuut 70 zette ex-Kerel Kums echter de puntjes op de i. Met een fraaie vrije trap besliste hij de match, 2-0 en KVK plots voor een onmogelijke opdracht. In de slotfase behoedde Bruzzese de rood-witten voor een overdreven 3-0 door goed tussen te komen bij een actie van de ingevallen Amuzu.

KVK is door de nederlaag mathematisch zeker van P02. Voor de samenstelling van de poule kan het nog alle kanten uit. De beslissing valt op de laatste speeldag. Volgende zondag ontvangen de Kerels Antwerp dat al zeker is van PO1. Aftrap om 18u.

DIGEST

Anderlecht speelde met Didillon, Kara, Lawrence, Bolasie, Gerkens, Appiah, Santini, Kums (82’ Amuzu), Zulj (66’ Kayembe), Obradovic (87’ Milic) en Verschaeren
Bank: Boeckx, Sanneh, Kayembe, Amazu, Milic, Doku en Saelemaekers

KVK speelde met Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Koita (67’ Ezekiel), Chevalier, Stojanovic, Avenatti, Charisis (78’ Lepoint), D’Haene, Rolland en Golubovic (59’ Azouni)
Bank: Pereira, Azouni, Hines-Ike, Lepoint, Ouali, Batsula, Ezekiel

Goals: 33’ Kums (1-0), 70’ Kums (2-0)
Geel: D’Haene, Charisis