Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Constant Vanden Stock Stadion

RSC Anderlecht

Speeldag 16
4
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels verliezen met 4-0 van landskampioen

Matchreport

Na de deugddoende zege tegen Sint-Truiden wachtte de Kerels de verplaatsing naar Anderlecht. Coach De Boeck verving de rood geschorste Rougeaux door Ouali op de rechtsachter en zo kwam Kage in de ploeg.

2-0 na een kwartier

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor KVK, want al bij de eerste aanval scoorde de thuisploeg. Makarenko kreeg de bal ongelukkig op zijn rug en zo caprioleerde het leer in doel : 1-0 na amper 1 minuut. Onmiddellijk daarop alweer alle hens aan dek bij een trap van Onyekuru maar Kaminski reageerde alert. De Kerels kwamen beter in de wedstrijd, maar het was Anderlecht dat zijn voorsprong uitbreidde. Op het kwartier lukte Hanni de 2-0. Na die opdoffer toonde KVK zich veerkrachtig en kreeg het ook enkele kansjes. Eerst kopte Perbet over, een poging van Kovacevic miste richting. Aan de overkant lukte Onyekuru ei zo na een derde goal na een mooie omhaal : 2-0 bij de rust.

De Smet en D'haene vallen in

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 spelers. Al snel moest Kaminski opnieuw zijn kunnen tonen op een poging van Hanni en ook Onyekuru ging zijn kans maar Koacevic kon tijdig ingrijpen. Op het uur alweer Anderlecht met Harbaoui wiens poging eerst de paal trof. In de herneming schoot de spits gelukkig naast. De Boeck bracht nog De Smet en D'haene in maar ook zij konden het tij niet keren. Integendeel, de 3-0 kwam er dan toch toen de ingevallen Trebel met een harde knal aan de rand van het strafschopgebied scoorde. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 4-0 toen Harbaoui een voorzet van Bruno in doel verlengde.

De Kerels krijgen drie dagen de tijd om zich te herpakken want dan komt Antwerp in het kader van de beker van Belgi√ę. Winst betekent dat KVK zich plaatst voor de kwartfinale. Allen op post, komende woensdagavond om 20u. in het
Guldensporenstadion.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Ouali, Stojanovic (87' Ajagun), Van der Bruggen, Azouni, Kage (66' De Smet), Chevalier en Perbet (66' D'haene)

Geel: Trebel, Azouni, Van der Bruggen en Onyekuru

Goals: 1' Makarenko (own) (1-0), 15' Hanni (2-0), 73' Trebel (3-0) en 79' Harbaoui (4-0)
Geel: Trebel, Azouni, Van der Bruggen en Onyekuru