Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Constant Vanden Stock Stadion

RSC Anderlecht

Speeldag 2
5
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa zwaar onderuit

Matchreport

Voor de verplaatsing naar Anderlecht wijzigde coach Belhocine niets aan het elftal dat knap 1-1 gelijkspeelde tegen AA Gent. De thuisploeg was na de 0-2 nederlaag tegen Rostov (uitschakeling voor de CL) eerder deze week aan eerherstel toe. Voor Hervé Kagé en Thomas Kaminski betekende de match een terugkeer naar het Constant Vandenstockstadion.

De thuisploeg speelde met het mes op de keel, terwijl de Kerels rustig de kat uit de boom konden kijken. We kregen een ietwat rommelige beginfase waarbij Papazoglou met een ver afstandsschot een eerste keer de neus aan het venster stak. De eerste grote kans was echter voor Chipciu die hard op doel knalde waar Kaminski met een heel knappe save een tegengoal verijdelde, ook op een hoge bal even later liet hij zich niet verrassen. Aan de overkant kwam de Veekaa net voor de 20ste minuut op voorsprong toen Nuytinck Kagé neerhaalde in de grote rechthoek. Hervé zette de elfmeter feilloos om en zo stond rood-wit 0-1 voor. De meegereisde fans droomden al hardop van een uizege vergelijkbaar met die uit het seizoen 2013-2014 waar Santini destijds voor de 0-1 zege zorgde. De organisatie van de Kerels mocht er zijn en Anderlecht vond maar weinig openingen. Kaminski was alert op pogingen van Hanni en Defour, maar iets na het half uur stonden de bordjes toch gelijk toen Hanni de 1-1 nette. Dat zou ook de ruststand worden omdat Kaminski alweer bij de pinken was na pogingen van Hanni en Tielemans.

Sarr kwam bij het begin van de tweede helft de licht geblesseerde Kagé vervangen. Het spelbeeld kantelde nu volledig want Anderlecht voerde de pressing door op het middenveld en de Kerels kwamen er niet meer aan te pas. Geen wonder dat er op goed tien minuten tijd drie goals werden gemaakt, eerst door nieuwkomer Teodorczyk en daarna Chipciu en Defour. 4-1 en wedstrijd gespeeld. De Veekaa bleef het ook dan erg moeilijk hebben en kwam er nauwelijks nog aan te pas. Belhocine haalde Papazoglou naar de kant ten voordele van Saadi, maar de goal viel nog maar eens aan de overkant toen Sylla de 5-1 lukte. De enige Kerel die zich nog onderscheidde was Kaminski toen hij een pegel van Dendoncker heel knap uit zijn doel haalde.

De zware nederlaag betekende het verlies van drie punten maar ook niets meer dan dat. De Kerels kunnen zich volgende zaterdag (20u.) herpakken op het veld KV Mechelen dat 3/6 haalde uit zijn eerste twee wedstrijden.

KVK speelde met Kaminski, Verstraete, De Smet, Papazoglou (’68 Saadi), Kagé (’46 Sarr), Metanire, Barbaric, Pavlovic, Joaozinho, Rolland en Ouali (’78 D’Haene).
Goals : 20’ Kagé op pen. (0-1), 33’ Hanni (1-1), 50’ Teodorczyk (2-1), 54’ Chipciu (3-1), 64’ Defour (4-1) en 75’ Sylla (5-1)
Geel : -
Rood : -

Overzicht 2016-2017

Goals : Ouali 1, Kagé 1
Assists : Kagé 1
Gele kaarten : Joaozinho 1, Rolland 1, Verstraete 1

Kerel van de week : * Ouali (65% thuis tegen AA Gent)

Speelminuten
Kaminski 180
Pavlovic 180
Metanire 180
Barbaric 180
Joaozinho 180
Verstraete 180
Rolland 180
Ouali 163
De Smet 160
Papazoglou 158
Kagé 124
Sarr 56
D’Haene 33
Saadi 26