Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Joseph Marienstadion

Royal Union St-Gilloise

Kwartfinale
0
1
Competition type: Croky Cup 2019-2020

KV Kortrijk

Kagelmacher schiet Kerels naar halve finale

Matchreport

Na de kwalificatie tegen Eupen kregen de Kerels in de kwartfinale van de beker Union als tegenstander. In het authentieke, sfeervolle Stade Joseph Marien ging KVK op zoek naar een plaats bij de laatste vier. Batsula startte in de basis, D’Haene begon op de bank. Selemani, ex-Union, raakte niet speelklaar.

Boeiende eerste helft

Union startte zonder capsones aan de partij en koos volop voor de aanval. Dat leidde na twaalf minuten tot een eerste echte grote kans maar Tabekou trapte een volley hard voorlangs, een vrijschop van Nielsen bracht Jakubech niet verlegenheid. De Kerels kwamen langzaamaan beter in de wedstrijd en Mboyo kreeg op assist van Ocansey een dot van een kans maar Ilombe schoot de 0-1 over.

De Kerels putten moed uit die actie en ook Van Der Bruggen waagde zijn kans maar hij pegelde naast. Doelman Kristiaensen had dan weer een uitstekende parade in huis op een vrijschop van De Sart. Ondanks het groeiend rood-witte veldoverwicht viel de goal ei zo na aan de overkant maar de paal hield Fixelles van de goal. De kansen bleven komen in een boeiende eerste helft. Ocansey knalde vanuit een scherpe hoek op de Union-keeper, die ook De Sart en even later Golubovic van de openingstreffer hield. 0-0 halfweg.

Kagelmacher schiet Kerels naar laatste vier

Een ongewijzigd KVK dreef de druk op bij het begin van de tweede helft, maar Tabekou stak als eerste de neus aan het venster maar Jakubech gaf geen krimp. Union werd beter en gevaarlijker en opnieuw Tabekou was dichtbij succes. Eerst kon hij in de zone van de waarheid net niet bij de bal, zijn kopbal even later zoefde over.

Ook de Kerels, met Ezekiel in plaats van Stojanovic, lieten van zich horen en een verrassend hieltje van Ocansey werd door Kristiaensen in corner geduwd. De spanning nam toe met de verlengingen in zicht en Union liet de kwalificatie liggen toen Tabekou voor een leeg doel miste. De Kerels profiteerden optimaal van de misser toen Kagelmacher in minuut 87 kon scoren na een hoekschop die slecht werd weggewerkt.

De Kerels plaatsten zich op die manier voor de halve finale van de beker! 

DIGEST

Royale Union SG speelde met Kristiaensen, Kandouss, Kis, Perdichizzi, Lorbek, Vega (35’ El Banouhi), Tabekou, Teuma, Fixelles (86’ Young), Ferber, Nielsen
Bank: Saussez, Van Der Heyden, Young, Bager, Hamzaoui, Mahania, El Banouhi

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, De Sart, Ocansey (90’ Kage), Tuta, Batsula, Van Der Bruggen, Kagelmacher, Azouni, Mboyo (90+2' Hines-Ike), Stojanovic (64’ Ezekiel)
Bank: De Man, Ajagun, Hines-Ike, D’Haene, Ezekiel, Kovacevic, Kage

Goals: 87’ Kagelmacher (0-1)
Geel: Teuma, Golubovic, Kandouss

KVK won met 0-1 in Union