Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Royal Excel Mouscron vs KV Kortrijk: stats en onderlinge confrontaties

Nieuws

Onze Kerels zetten vorige zaterdag, in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren, hun Europese ambities meteen kracht bij. Zondag hopen ze die lijn door te trekken in en tegen Moeskroen. Alle statistieken rond deze wedstrijd vind je hier.

Zondag 8 april staat om 20h00 de aftrap gepland van speeldag 2 van de play-offs. Ondanks het nog vroege stadium van de play-offs kunnen we toch al spreken van een duel om de eerste plaats. Wie zondag de driepunter op zijn naam schrijft, komt helemaal alleen bovenaan het klassement.

Huidige vorm

Hoe zo, play-off 2 is saai? KVK en de bezoekers uit Waasland-Beveren verzorgden vorige week de show en legden een zeer aangename pot voetbal op de mat. Vooral de Kerels trokken hun vorm van de reguliere competitie door en creëerden, hoofdzakelijk in de eerste helft, kans na kans. Een knappe 4-1 overwinning was daarvan het resultaat.

Ondanks de goede competitiestart van Moeskroen, die hen lang een plek in de top 6 opleverde, werd het op het einde van de reguliere competitie toch nog warm onder de voeten van de Henegouwers. Van de laatste 10 wedstrijden werd er maar eentje gewonnen, wat ervoor zorgde dat ze maar net de degradatie wisten te ontlopen. Moeskroen kon zich tegen Lierse echter herpakken en pakte na een 0-3 de drie punten mee naar huis.

Onderlinge confrontaties

Door het nog jonge bestaan van Royal Excel Mouscron speelden beide teams nog maar 6 keer tegen elkaar in Le Canonnier. Het lijdt geen twijfel wie als winnaar uit die 6 wedstrijden komt. Onze Kerels wonnen ze maar liefst alle 6! Daarenboven hielden ze ook nog eens 5 maal de nul op het bord. KVK maakte in die duels 12 doelpunten en moest er slechts 2 incasseren.

 

De vorige confrontatie in Moeskroen dateert nog maar van enkele maanden geleden. KVK had toen al de bloedvorm te pakken en won de wedstrijd makkelijk met 0-3. De doelpunten werden toen gescoord door onze drie aanvallers; Chevalier, Ouali en Perbet.

Excel Moeskroen vs KV Kortrijk

De topschutter in het duel tussen beide kemphanen is Hervé Kage, met 4 doelpunten. De enige 2 doelpunten die Moeskroen ooit scoorde in een thuiswedstrijd tegen KVK kwamen beide van de voet van Julian Michel, die tegenwoordig uitkomt voor Sporting Lokeren.

Voor Teddy Chevalier wordt het zondag een zeer speciale wedstrijd. Hij speelt tegen Moeskroen, na zijn twee doelpunten van vorig weekend, voor de allereerste keer met de Gouden Stier op zijn rug. Félicitations Teddy!