Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Le Canonnier Le Canonnier

Royal Excel Mouscron

Speeldag 7
1
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

KVK onderuit op Le Canonnier

Matchreport

Na de 4 op 6 ging KVK op zoek naar bevestiging in Moeskroen, de eerste van drie opeenvolgende derby’s. Coach Glen De Boeck posteerde Thomas Kaminski terug in doel en gaf ook een eerste basisplaats aan Julien De Sart en Imoh Ezekiel. Teddy Chevalier begon op de bank.

De wedstrijd startte met vijf minuten vertraging omwille van technische problemen met de VAR. Eens die opgelost waren, begonnen de Kerels met aanvallende intenties aan de partij tegen hun tegenstander die al zes keer op rij verloor en thuis nog niet kon scoren. KVK speelde snel en met veel beweging en zocht en vond makkelijk de vrije man. In minuut zeven resulteerde dat in een gevaarlijke vrijschop van D’Haene die door Boya nog kon worden weggewerkt. De Kerels eisten het balbezit op maar verder dan enkele hoekschoppen kwamen ze niet. Aan de overkant schoot Mbombo na een snelle counter maar net naast. Ook Olinga en Mohamed mochten aanleggen maar hun schot miste richting, Kaminski reageerde gevat op een poging van Bakic.

Strafschop brengt thuisploeg voor

Acht minuten voor de pauze verdween een goeie poging van D’Haene via een Moeskroense verdediger in corner, Ezekiel kopte die hoekschop over. Rolland knalde vanop afstand hard over. Net voor de rust kregen de Kerels het deksel op de neus toen Hines Ike een haakfout beging in de grote rechthoek en Mohamed de penalty omzette : 1-0, meteen ook de ruststand.

Dezelfde 22 spelers aan de aftrap van de tweede helft. De thuisploeg kreeg al snel een eerste goeie kans toen Pierrot zich tusssen twee Kerels wurmde en Kaminski op zijn weg vond. Olinga’s return ging maar net over de achterlijn. Aan de overzijde probeerde Rolland het vanop afstand maar Butez pakte de bal klemvast. De Boeck greep in en bracht Chevalier en Ajagun voor Ezekiel en Rolland maar het was wachten op minuut 70 op een gevaarlijk standje voor het Moeskroense doel maar noch Mboyo noch Ajagun konden profiteren van een mistasten van de thuisgoalie. Ilombe had twee minuten later opnieuw een kans aan de voet maar het schot belandde in de grijparmen van Butez.

Kagelmacher kopt op de lat

In de slotfase zetten de Kerels nog meer druk naar voren. Ouali speelde zich zelf mooi vrij en kon alleen op doel afgaan maar Butez was alert en greep tijdig in. De score zou niet meer wijzigen ook al omdat een kopbal van Kagelmacher op de deklat stierf.

De Kerels krijgen vrijdag al de kans om het verlies in Moeskroen goed te maken. Dan wacht de derby tegen Zulte Waregem waar veel fans naar uitzien.

Moeskroen speelde met Butez, Olinga (70‘ Amallah), Mbombo (84‘ Vojvoda), Mohamed, Gkalitsios, Boya, Bakic, Pierrot, Gulan, Van Durmen en Godeau
Bank: Libertiaux, Amallah, Leye, Benson, Diedhiou, Vojvoda en Sidi Sambu

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Mboyo, Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart (’84 Charisis), Rolland (’66 Ajagun), Ouali, D’Haene en Ezekiel (’58 Chevalier)
Bank: Bruzzese, Azouni, Ajagun, Chevalier, Kanu, Stojanovic, Charisis en Camara Goals: 41’ Mohamed (1-0) Geel : Vojvoda