Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Le Canonnier

Royal Excel Mouscron

Speeldag 23
0
3
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels gaan de boot in tegen Moeskroen

Matchreport

De Kerels sloten het tweede weekend van de playoffs af met de korte trip naar Moeskroen. Traditioneel een verplaatsing die KVK goed ligt. De fans tekenden dan ook present voor de kortste verplaatsing van het seizoen. Trainer De Boeck kon, op uitzondering van de langdurig geblesseerden Rolland, Azouni en Rougeaux rekenen op een volledig fitte kern. Hij startte met dezelfde elf als vorige week.

De thuisploeg ging meteen zijn kans en dat resulteerde al na vijf minuten in een erg goeie kans voor Rotariu maar Kaminski stond goed opgesteld. De eerste echte kans voor de Kerels was meteen goed voor een doelpunt. Ouali trapte hard naar doel en via het been van Mezague verdween de bal in doel: 0-1. Ei zo na verdubbelde Ouali die voorsprong maar zijn kopbal ging naast. Het spel ging nu goed over en weer en na een corner kopte Awoniyi de bal staalhard voorbij Kaminski : 1-1. Chevalier was kort daarop te verrast om een prima assist van Ajagun in doel te verlengen, aan de overkant bracht Kaminski redding op een leuk schot van Amallah.

Het was opnieuw de thuisploeg die het initiatief nam bij het begin van de tweede helft en de poging van Amallah in minuut 51 vond de paal op zijn weg. Moeskroen bleef het gaspedaal induwen, maar het was Perbet die bijna scoorde. Werner zette er een stokje voor. De Boeck bracht De Smet en Lepoint in voor Ajagun en Ouali maar veel beterschap bracht dat niet op. Het zwierige spel van de voorbije weken werd niet gevonden. Aan de overzijde speelde Kaminski alweer een puike partij en verhinderde hij geregeld gevaar aan Moeskroense kant. Tegen een strafschop van Mohammed had Thomas zes minuten voor tijd geen verhaal. Bij die fase kreeg Kagelmacher de rode kaart. Het betekende meteen ook de nederlaag voor KVK.

Door het verlies zakken de Kerels naar plaats drie in hun PO2-poule met drie punten achterstand op Moeskroen. Volgende zaterdag trekt KVK naar SK Lierse.

DIGEST
Moeskroen speelde met Werner, Mezague, Govea (’90 Van Durmen), Aidara, Mbombo (’73 Debaisieux), Mohammed, Awoniyi, Amallah, Vojvoda, Godeau, Rotariu (’46 Olinga)
Bank: Bailly, De Medina, Olinga, Petit, Diedhiou, Debaisieux, Van Durmen

KVK speelde met Kaminski, D'Haene, Kumordzi, Kagelmacher, Attal (’71 Verboom), Van der Bruggen, Makarenko, Ajagun (’62 De Smet), Ouali (’62 Lepoint), Perbet, Chevalier
Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglou, Palmer-Brown, Stojanovic, Lepoint, Verboom

Doelpunten: 14’ Mezague (own) (0-1), 36’ Awoniyi (1-1), 85’ Mohammed (pen) (2-1)
Geel: Mezague, Awoniyi, Perbet, Kumordzi
Rood: Kagelmacher