Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Le Canonnier Le Canonnier

Royal Excel Mouscron

Speeldag 10
0
1
Competition type: Play offs 2016-2017

KV Kortrijk

Saadi zorgt voor winst in seizoensafsluiter met heerlijke panenka

Matchreport

Vanavond stond de seizoensafsluiter tegen Royal Excel Moeskroen op het programma. Coach Karim Belhocine koos voor drie wissels in vergelijking met de spectaculaire 4-4 tegen Lokeren: Joaozinho, Ouali en Ivanof kwamen in de ploeg. Scheidsrechter vanavond was de heer Wim Smet.

De eerste grote kans was voor Veekaa. Chevalier passeerde Moeskroen-doelman Defourny met een mooie beweging maar hij kreeg zijn schot niet tussen de palen. Na een aangenaam wedstrijdbegin ging het tempo naar beneden. Beide ploegen probeerden wel maar vaak liep het spaak in de zestien.

Druk KVK

Halfweg de eerste helft was er eindelijk terug gevaar. Defourny liet zich bijna verrassen door een verraderlijke voorzet van D’Haene. KVK bleef het tempo bepalen en in de 38e minuut probeerde Rolland het met een van zijn typische afstandsschoten. Zijn kanonskogel zoefde net naast de kruising.

Ook na de rust was Kortrijk de betere ploeg. Eerst probeerde Stojanovic het van ver, daarna ging ook een poging van Chevalier naast. Met nog iets meer dan een halfuur op de klok werd Stojanovic vervangen door Saadi. En die liet zich meteen gelden. Na een knappe actie schoot hij vanuit een scherpe hoek op het doelhout. In de herneming trapte Mercier op Arslanagic.

Saadi met een heerlijke panenka

Twintig minuten voor tijd kreeg Veekaa een strafschop na hands van diezelfde Arslanagic. Saadi nam zijn verantwoordelijkheid en zette de Kerels op voorsprong met een heerlijke panenka. In de 76e minuut kwam Hoxha in de ploeg. Hij verving die andere youngster Ivanof. Het slotkwartier had weinig om het lijf en zo sloot Veekaa zijn seizoen af met een welverdiende zege op Le Canonnier.

 

Royal Excel Moeskroen                               0

KV Kortrijk                                                       1

KV Kortrijk: Kaminski, Ouali, Rougeaux, Kovacevic, Joaozinho (74’ Totovytskyi), Rolland, Mercier, Stojanovic (58’ Saadi), Ivanof (76’ Hoxha), Chevalier, D’Haene

Doelpunten: 70’ Saadi (pen.) 0-1

Geel: /