Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Rik Foulon nieuwe sportief manager van KVK

Nieuws

Rik Foulon is een Kerel in hart en nieren. Alles samen is hij meer dan 20 jaar verbonden aan KV Kortrijk. In de jaren 80 speelde Rik Foulon 7 seizoenen voor de Kerels. Op vraag van Jean Marc Degryse, 15 jaar geleden, begon Rik zijn carrière als scout. Vanaf morgen zal Rik de functie van sportief manager opnemen.

“Rik is al lang een zeer gewaardeerd lid binnen de sportieve structuur van KV Kortrijk”, volgens algemeen manager Matthias Leterme, “met zijn duidelijke voetbalvisie, geënt op de identiteit van KV Kortrijk, en zijn sterk analytisch en empathisch vermogen is Rik de ideale persoon om de functie van sportief manager op te nemen binnen de club.”

Als jeugdproduct van KV Kortrijk debuteerde Rik Foulon in het seizoen 1979-1980 bij de hoofdmacht van KV Kortrijk. Na 4 seizoenen, in 1984 trok hij naar Dottignies Sport en het seizoen erna naar KFC Izegem. In 1986 keerde hij terug bij KV Kortrijk, waarna hij nog 3 seizoenen bij de Kerels speelde. Rik Foulon speelde als verdedigende middenvelder en was een belangrijke speler in het KV Kortrijk in de jaren ‘80. Nadien speelde Rik nog voor KRC Harelbeke, Eendracht Wervik, Doornik en WS Lauwe.

Ruim 15 jaar geleden, in 2001, werd Rik Foulon gevraagd door Jean-Marc Degryse om het scoutingsteam van KV Kortrijk te versterken. Rik bouwde door de jaren heen een uitgebreid netwerk op en beschikt over zeer veel know how. Onder Hein Vanhaezebrouck werd Rik ook verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstanders.

“Het stemt ons uitermate tevreden dat we met Rik, een echte KVK-man, de continuïteit kunnen garanderen. Samen met het team van sterke medewerkers, dat reeds aan de club verbonden is, zijn we overtuigd dat we de verdere uitbouw van het sportieve luik zullen kunnen realiseren.”