Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Bosuil

R Antwerp FC

Speeldag 12
3
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

3-1 verlies op Antwerp

Matchreport

Na de zes op zes wachtte voor de Kerels de verplaatsing naar de Bosuil. Coach Vanderhaeghe gaf het vertrouwen aan het team dat Zulte Waregem opzij had gezet met 2-0. Enkel de gekwetste Kagelmacher werd vervangen door Kovacevic.

Knal Mboyo op de paal

De eerste periode had weinig om het lijf. De thuisploeg die een crisis probeerde te bezweren botste op een goed georganiseerd KVK dat loerde op een snelle tegenaanval en probeerde via Mboyo en Van Der Bruggen wiens schot over ging. Veel kansen waren er niet, wat de spektakelwaarde niet ten goede kwam. Enkel de leuke dribbels van Lamkel Zé zorgden voor wat animo.

De beste mogelijkheid was uitgerekend voor de Kerels maar Mboyo, de man in vorm van de voorbije weken, zag halverwege de eerste helft zijn schot op de paal uiteenspatten. Net voor de rust kreeg de Great Old een licht toegekende strafschop na een duel tussen Kovacevic en Mbokani. Mirallas zette de elfmeter om : 1-0.

Eerredder Stojanovic

Na de rust ging Antwerp over tot controlevoetbal tot Lamkel Zé vanop afstand uithaalde vanop 20 meter. Tegen de wereldgoal had Bruzzese weinig verhaal: 2-0. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Rodrigues in minuut 65 een snelle tegenaanval omzette in 3-0.

Vanderhaeghe bracht in de tweede periode onder meer nog Kagé en Stojanovic in en die twee Kerels zorgden uiteindelijk nog voor de 3-1 maar die tegentreffer kwam te laat om de match nog spannend te maken.

Sleutelmoment

Mboyo schoot na 25 minuten op de paal. Komt KVK daar 0-1 voor dan krijgen we ongetwijfeld een totaal andere wedstrijd.

DIGEST

Antwerp speelde met Bolat, Buta, Hoedt, Arslanagic, De Laet, Lamkel Zé (90’ Hongla), Mirallas (82’ Miyoshi), A. De Sart, Benson (64’ Rodrigues), Haroun, Mbokani
Bank: Juklerod, Rodrigues, Refaelov, Hongla, Teunckens, Miyoshi, Gano

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Kovacevic, Ocansey (59’ Ajagun), Mboyo, Rougeaux, Van der Bruggen, De Sart, D’Haene, Lepoint (56’ Stojanovic), Hornby (68’ Kagé)
Bank: Jakubech, Kagé, Azouni, Ajagun, Golubovic, Tuta, Mujakic, Stojanovic, Batsula

Goals: 45’ Mirallas (1-0) (pen), 53’ Lamkel Zé (2-0), 65’ Rodrigues (3-0), 71’ Stojanovic (3-1)
Geel: Lamkel Zé, Van Der Bruggen