Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Bosuil Bosuil

R Antwerp FC

Speeldag 2
0
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

KVK pakt punt op Bosuil : 0-0

Matchreport

De 1-4 nederlaag tegen Anderlecht liet sporen na in de opstelling van coach Glen De Boeck voor de eerste verplaatsing van het seizoen naar Antwerp. Petar Golubovic en Abdul Ajagun kwamen in het elftal ten nadele van captain Hannes Van der Bruggen en Elohim Rolland. Op de bank zat nieuwkomer Andriy Batsula.

Al in de eerste minuut mocht Kaminski zich opwarmen op een balletje van Rodriguez maar de partij, gespeeld bij een temperatuur van 25 graden in Deurne, was aanvankelijk toch in evenwicht. De Kerels hielden stand maar er echt uit komen zat er toch niet in. Net voor het kwartier behoedde Kaminski KVK voor een achterstand door een knappe redding op een kopbal van Arslanagic. Thomas was ook bij de pinken bij een poging van Hairemans. Golubovic pakte geel toen de thuisploeg een aartsgevaarlijke counter lanceerde en de Great Old dreigde ook nog eens via Yatabaré en Hairemans, wiens schot maar net naast ging.

Antwerp was heer en meester en Bolingi had de 1-0 maar voor het binnenkoppen maar zijn poging ging toch nog naast. Een schot van Hairemans miste kracht en een nieuwe kopbalpoging van Arslanagic zoefde naast. Opnieuw Antwerp met Juklerod die door de Kortrijk-defensie slalomde maar naast de doelmond besloot, iets wat ook Hairemans nog eens deed zeven minuten voor rust. Kaminski, veruit de beste Kortrijkzaan in de eerste helft, haalde ook nog eens een gemaakt doelpunt van Rodrigues uit zijn doel. 0-0 bij de rust en daarmee mochten de Kerels heel erg blij zijn na een partij eenrichtingsvoetbal.

De Kerels startten in een ongewijzigde formatie aan de tweede periode. Ook nu namen de Sinjoren volop het initiatief en kregen we hetzelfde spelbeeld al was er minder concrete dreiging. KVK probeerde in zijn spel te komen maar al bij het uitverdedigen liep het soms moeilijk. Hairemans zette zich met een knappe beweging vrij en zette strak voor waar Bolingi op een haar de openingstreffer miste.

Coach De Boeck greep op het uur in door Ouali naar de kant te halen ten voordele van Azouni en geleidelijk aan kreeg KVK toch meer en meer greep op het middenveld wat zorgde voor enkele centers vanop de flanken die echter niet tot echte kansen leidden. De thuisploeg kreeg die wel maar wrong ze telkens weer de nek om waardoor de 0-0 op het bord bleef staan. Rolland en Van der Bruggen vielen nog in maar de score zou niet meer veranderen en zo pakten de Kerels een gouden puntje mee uit de Bosuil.

Volgende vrijdag trekken de Kerels naar kampioen Club Brugge. Er wordt afgetrapt in Jan Breydel om 20.30u.

DIGEST
Antwerp speelde met Bolat, Borges, Opare, Juklerod, Rodrigues (’88 Randiambololona), Bolingi, Hairemans (’72 Lamkel Ze), Owosu, Haroun en Yatabare (’82 Nazaryna).
Bank: Teunckens, Jaadi, Ghandri, Lamkel Ze, Randiambololona, Nazaryna en Van Damme

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (’69 Rolland), Chevalier, Kanu (’78 Van der Bruggen), Hines-Ike, Lepoint, Ouali (’60 Azouni), D’haene en Golubovic
Bank: Bruzzese, Azouni, Stojanovic, Van Der Bruggen, Hoxha, Rolland en Batsula

Geel: Golubovic, Kanu, Yatabaré