Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Bosuil

R Antwerp FC

Speeldag 8
3
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels verliezen met 3-0 op de Bosuil

Matchreport

De Kerels gingen in Antwerpen op zoek naar hun tweede uitzege van het seizoen. De thuisploeg won nog niet in eigen huis maar stond wel mooi in de top zes, terwijl de Kerels na drie gelijke spelen toe waren aan een nieuwe driepunter. Coach Anastasiou startte voor de derde opeenvolgende keer met hetzelfde elftal.

Veel sfeer op de Bosuil voor de match en ook tijdens de wedstrijd viel er een en ander te beleven. Ajagun trapte in de beginfase naar doel maar Bolat had weinig moeite en een lage voorzet van D'haene op links bereikte geen Kerel voor doel. De eerste echte kans viel aan de overkant. Owosu zette knap voor en Hairemans trapte voorlangs. Kort daarop was Kaminski sneller op het leer van Owosu. Het was de voorbode van het openingsdoelpunt voor de Great Old. Kumordzi leed balverlies en Owosu profiteerde optimaal:1-0, we waren tien minuten ver. Halverwege de eerste helft kreeg Haroun een vrije schietkans maar hij trapte over. Aan de overkant werd D'haene aangetrapt in de grote rechthoek maar de scheids noch de videoref wezen naar de stip, Yatabare stond in de weg bij een schot van Chevalier. De goal viel uiteindelijk aan de overkant toen Owosu met het hoofd Dequevy bediende die makkelijk kon scoren: 2-0. Ei zo na viel er nog een derde goal uit de lucht maar Borges kopte naast. In de slotfase van de eerste helft trapte Chevalier nog een goeie kans op een Antwerp-verdediger.

De Kerels kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. De thuisploeg liet de teugels wat vieren en KVK kreeg veldoverwicht en een aantal corners op rij maar echte kansen kon het er niet uit puren. Ajagun trapte wel naar doel maar de bal week af op een Antwerps been en Makarenko vond Bolat op zijn weg. Kovacevic zette zijn voet nog voor een poging van Owosu. Perbet viel in net voorbij het uur en kort na zijn invalbeurt miste hij een aardige kans op een assist van Ajagun. De Kerels bleven het meeste balbezit hebben maar uitgesproken kansen versieren lukte niet, ook niet via Ouali die de moegestreden Budkivskyi verving. In de extra tijd scoorde Rodriguez nog de 3-0, een vierde goal werd nog afgekeurd.

Komende zaterdag ontvangt KVK om 20.30u KV Oostende. 

 

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko ('83 Rolland), Kovacevic, De Smet ('66 Perbet), Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen, Budkivskyi ('71 Ouali)

Geel: Chevalier, Kovacevic