Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Pylyp Budkivsky is een Kerel!

Nieuws

KVK verwelkomt nieuw aanvallend geweld in het Guldensporenstadion!

Pylyp Budkivsky (Пилип В'ячеславович Будківський) is onze nieuwe centrumspits. De 25-jarige Oekraïener, geboren in Kiev, meet 1 meter 96 en wordt geleend van topclub Shakhtar Donetsk. Sinds 2009 maakt hij deel uit van de selectie voor het eerste elftal. Hij werd de voorbije seizoenen uitgeleend aan Illitsjivets Marioepol (23 matchen, 1 goal), FK Sebastopol (9 matchen, 2 goals) en Zorja Loehansk (54 matchen, 22 goals).

Vorig jaar werd hij verhuurd aan Anzji Machatsjkala uit de Russische Premier Liga. In 29 wedstrijden scoorde hij 4 goals en pakte hij 4 keer geel. Met Anzji werd hij afgelopen seizoen 12de en haalde hij de kwartfinale van de Russische beker.

Pylyp werd ondertussen al zes keer geselecteerd voor het nationaal elftal waarvoor hij debuteerde in oktober 2014. Met Oekraïene was hij ook op het EK 2016 actief.

Deze voormiddag onderging onze nieuwe spits nog medische testen en vanmiddag zette hij zijn handtekening onder een contract voor 1 seizoen (huur, met optie tot aankoop).

Nieuwkomer Pylyp Budkivsky aan het woord

Pylyp Budkivsky koos het rugnummer 18 bij de Kerels. We heten Pylyp van harte welkom bij de Kerels en wensen hem veel succes toe! 
Ласкаво просимо! (= welkom)