Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

PO1-droom voorbij na 1-2 verlies tegen Charleroi

Matchreport

KVK stond bij aanvang van de partij voor de dwingende opdracht de match te winnen om een kans op PO1 te behouden. Puntenverlies betekende quasi onherroepelijk PO2. Coach Vanderhaeghe gaf Ezekiel een nieuwe kans in de punt van de aanval, Kagelmacher kwam terug uit schorsing. Hines-Ike en Chevalier begonnen daardoor op de bank.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Kerels want al bij de eerste bezoekende aanval verdween de bal op de stip. Diandy trapte eerst nog op de lat maar de rebound belandde op de hand van D’Haene en Verboomen gaf penalty. Bruno trapte de bal echter makkelijk binnen het bereik van Bruzzese. KVK moest even bekomen van die snelle wake-upcall maar ook de Kerels kregen nog net voor het kwartier de kans op het openingsdoelpunt. Een bal van de gretig gestarte Ezekiel werd echter door een Waalse verdediger nog van de lijn gekeerd. Imoh zorgde kort daarna ook voor een prima assist maar Batsula kopte over. Tussendoor had Desolleil een vrijschop via de Kortrijkse muur in hoekschop getrapt. De Kerels werden nu de betere ploeg en dat resulteerde ei zo na in de 1-0 maar de kopbal van Ezekiel na een heerlijke voorzet van Van Der Bruggen belandde op de paal. Onze Nigeriaanse spits scoorde enkele ogenblikken uiteindelijk toch maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. In de slotminuut trapte Oshimen ook nog eens in de handen van Bruzzese. Rusten deden we bij 0-0.

KVK startte de tweede helft met een grote drive naar voren en dat loonde al snel in minuut 47.. Batsula verstuurde een pas op maat in de loop van Ezekiel die zijn turbo aanzette en knap in de hoek besloot. Zijn eerste goal van het seizoen was goed voor de 1-0. Onze nummer 39 was ook betrokken bij de volgende kans toen hij na een lange inspanning doorstak tot bij Batsula die de bal voorbracht waar Avenatti maar net naast kopte. Net wanneer iedereen de 2-0 verwachtte, kwam Charleroi langszij. Morioka glipte door de buitenspelval en werd in de grote rechthoek onderuit gelopen door Bruzzese. Nieuwe penalty die door Morioka nu wel werd omgezet : 1-1. Vanderhaeghe greep in en liet Koita 20 minuten voor tijd invallen. Chevalier en Stojanovic zouden volgen om de spannende slotfase in te gaan. Daarin drukten de Kerels stevig op het gaspedaal gesteund door een enthousiast thuispubliek. Twee keer probeerde KVK het met afstandsschoten maar zowel de poging van De Sart als Koita werden door Penneteau met wereldsaves uit het doel gehouden. Ook Bruzzese onderscheidde zich in de slotfase en pakte eerst nog uit met een knappe redding maar in de extra tijd zorgde Perbet alsnog voor de 1-2.

De PO1-droom is nu voorbij en zo kunnen de Kerels zich focussen op de rest van de competitie en P02. Volgend weekend trekt KVK naar de Freethiel voor de confrontatie met Waasland-Beveren.

DIGEST KVK speelde met Bruzzese, Ouali (63’ Koita), Ezekiel (69’ Chevalier), Van Der Bruggen, Avenatti, Lepoint, De Sart, Batsula (77’ Stojanovic), D’Haene, Azouni en Kagelmacher
Bank: Pereira, Kumordzi, Koita, Stojanovic, Charisis, Hines-Ike, Rolland en Golubovic

Charleroi speelde met Penneteau, Busi, Diandy, Dessoleil, Ilaimaharitra, Nurio, Morioka (85’ Perbet), Oshimen, Delfi (53’ Gholizadeh), Angella en Bruno (74’ Niane)
Bank: Baume, Zajkov, Martos, Perbet, Niane, Marinos, Gholizadeh, Riou en Rodes

Goals: 47’ Ezekiel (1-0), 66’ Morioka (pen) (1-1), 90+2' Perbet (1-2)
Geel: Ouali, Avennatti, Koita, Nurio, Azouni, Ilaimaharitra, D’Haene, Van Der Bruggen
Toeschouwers: 6772

Moedige Kerels onderuit tegen Karolo's