Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Persvoorstelling Yves Vanderhaeghe

Nieuws

In de vooravond werd onze nieuwe trainer Yves Vanderhaeghe voorgesteld aan de pers. Zowel de coach als voorzitter Joseph Allijns namen het woord.

Joseph Allijns : “Yves heeft al zeven jaar KVK achter de rug, waarbij hij zes jaar assistent was van Georges Leekens en Hein Vanhaezebrouck. In 2014 kreeg hij het heft in handen en speelde hij onmiddellijk PO1 met KVK. Ik herinner me nog dat hij in die play-offs Anderlecht met een 2-2 gelijkspel het Champions League-ticket ontnam.”

“We zijn blij om hem terug in ons midden te hebben. Trainers maken keuze, ook in Yves destijds in 2015. Nu is het terug tijd om de draad op te nemen. We hebben de laatste drie jaar te veel gewisseld van trainer, nu hoop ik dat we terug vertrokken zijn voor een lange periode. Onder De Boeck was er wat zand in de motor gekomen. Eén enkele thuisoverwinning was onvoldoende, zeg maar on-Kortrijks. We hopen dat onze nieuwe trainer het thuispubliek opnieuw kan begeesteren.”

Yves Vanderhaeghe : “Ik ben blij dat ik als man van de streek in Kortrijk kan thuiskomen. Ik werkte hier al zeven jaar en zag bij mijn terugkeer veel vertrouwde gezichten. Een trainer heeft vertrouwen nodig en dat voelde ik al snel. Ik zie potentieel in de groep. Er was onder De Boeck goed voetbal maar er werden te weinig punten behaald. Ik hoop op een mooie tweede ronde en de beker. In die competitie werden al veel grote ploegen uitgeschakeld. Daar ligt een kans voor KVK.”

“Het is ondertussen mijn vijfde jaar al hoofdcoach en ik behaalde toch al vier keer PO1. KVK is een nieuwe uitdaging. Het stemt me positief dat ik vertrouwen kreeg, maar we moeten het samen doen. We gaan voor goed voetbal dat ook resultaten oplevert. Iedereen van de spelersgroep start op gelijke voet. Het is aan hen om te tonen wat ze in hun mars hebben.”

Voorstelling Vanderhaeghe aan de pers