Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Persbabbel Glen De Boeck voor Lierse-KVK

Nieuws

Op de wekelijkse persbabbel kwam trainer Glen De Boeck nog eens terug op de offday van zondagavond.

“We hebben de nederlaag in Moeskroen losgelaten en achter ons gelegd. Je moet zoiets kunnen accepteren. Het was niet goed, maar als je de discutabele penalty wegneemt, blijft een gelijkspel over. De grensclub was niet beter dan KVK, alleen waren wij niet op niveau. We speelden maar aan 60% en dat was niet genoeg. Daar lag de valkuil. De spelers zijn zich daarvan bewust. Het was de eerste keer in vier maanden dat we dit meemaken, hopelijk was het een accident de parcours. Het gebeurt overal, kijk maar naar Barcelona tegen Roma. In het hedendaagse voetbal is 60% niet genoeg. Het mocht niet gebeuren in Moeskroen. Het was ook geen vriendschappelijke match, de omstandigheden waarin gespeeld werd, dat maakte niets uit. Het is wat op het veld gebeurt wat telt. Alles daarrond is niet belangrijk.”

“Ik was ontgoocheld na de match omdat ik de zwakke prestatie niet had verwacht. Ik voelde wel een aantal zaken aan. Ik heb mijn ontgoocheling duidelijk gemaakt tegenover de groep. Woensdagmorgen hebben we er over gepraat. We hadden geen enkele reden om te verslappen, want we zijn professionals en dan moet je elke dag doen wat je moet doen.”

“De nederlaag is geen reden om aan de ploeg te sleutelen. Mensen maken fouten , het is niet omdat het een keer fout loopt, dat je dan de boel moet omgooien. Het kan één keer gebeuren, maar het is niet voor herhaling vatbaar. Ik wil een reactie zien bij de spelers anders volgen er consequenties. Ik heb woensdag de puntjes op de i gezet. Dat iedereen zo positief was over Kortrijk kwam alleen maar door hard werken en collectiviteit. Daar moeten we naar terug.”

NIEUWS UIT DE GEKWETSENBOEG

Anthony Van Loo : hij traint terug mee de groep, we zullen zien of hij fit is voor zondag. De rechtsachter is een positie die demonen oproept bij Kortrijk. We zullen zien of hij klaar is, ook op mentaal vlak, want op fysiek vlak heeft hij goed gewerkt. Anthony kende een aantal blessures na elkaar en dat kan wegen op iemand. Op de rechtsachter is mijn eerste oplossing nu in principe Bryan Verboom, want Youcef Attal is out voor de rest van het seizoen. Ouali kan daar ook depanneren, maar zijn sterkte ligt toch vooral in het aanvallende compartiment.

Youcef Attal : hij heeft een partiële scheur aan de mediale band opgelopen in Moeskroen. Reken op een onbeschikbaarheid van vier weken. In principe is het seizoen voorbij voor hem, tenzij we natuurlijk verder doorgaan na het winnen van de poule.

Attal out voor de rest van het seizoen