Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Persbabbel Anastasiou voor Zulte Waregem-Kortrijk

Nieuws

Net voor de derby sprak onze trainer Iannis Anastasiou nog met de pers.

Anastasiou : "De derby, het belang daarvan hoef je me niet uit te leggen. De spelers moeten zich focussen zoals altijd en hun taken zo goed mogelijk uitvoeren. Het is een speciale match maar anderzijds zijn er ook maar gewoon drie punten te halen. Het doel is om met veel concentratie ervoor te gaan om een positief resultaat te behalen, dat is ons plan. Zulte Waregem is goed voetballende team, we hopen op mooi voetbal. De club speelde met Leye en Lepoint veel fysieke kracht kwijt, daarvoor staan nu Olayinka en Coopman die zorgen voor meer dreiging en meer snelheid. Ook met Kaya en De Pauw spelen ze graag tussen de linies."

"Voor de supporters is dit een erg belangrijke match. Voor de wedstrijd tegen Moeskroen waren ze er al mee bezig, had ik de indruk. Je voelt goed het belang van de derby en het zou mooi zijn voor onze supporters om hen blij te maken met een goed resultaat. Dat hangt soms af van details: paal binnen of paal buiten is groot verschil. We zijn zaterdag de underdog, een rol is die ons beter ligt, denk aan onze matchen tegen Charleroi of Club."

"Helaas zijn er een aantal gekwetsten waarop we niet kunnen rekenen. Kagelmacher viel vrijdag uit op de laatste training voor de match en Kage voelde zich niet goed na de match tegen Lens vorig weekend. Zijn operatie van juni kwam terug roet in het eten gooien. Hervé heeft gevraagd om verder te revalideren in Antwerpen. Lepoint is geopereerd en out tot winterbreak. Hij moet de komende zes weken stil blijven doordat de ligamenten van zijn enkel zijn afgescheurd. Hij was een belangrijke figuur in de eerste wedstrijden, maar gelukkig beschik ik over een brede selectie. We kunnen het gelukkig intern oplossen, maar anderzijds kende Christophe kende natuurlijk goed de gevoeligheid van derby en dat was zeker een bijkomend pluspunt geweest. Attal werd donderdag geopereerd aan zijn oogkas. We hebben geen idee over de duur van zijn onbeschikbaarheid. Je kan natuurlijk altijd met een masker spelen. Hij werd geselecteerd voor de nationale ploeg van Algerije. Dat is leuk, maar anderzijds had ik hem tegen Lens kunnen inzetten om hem verder in het team te laten integreren."