Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Persbabbel Anastasiou voor KVK-RSCA

Nieuws

Naar wekelijkse gewoonte ontving Iannis Anastasiou de pers twee dagen voor de wedstrijd.

Uiteraard ging een groot deel van de babbel over Anderlecht, de ex-ploeg van onze trainer. “Anderlecht is een grote naam, die niet in haar beste fase zit. Maar ook tegen hen mogen we geen cadeautjes uitdelen, want dat soort van ploegen profiteert van elk foutje. We moeten zaterdag scherp zijn, met onze focus volop op de match. Pure concentratie en dat heeft niets met voetbalkwaliteiten te maken. Ik heb hun match tegen Lokeren gezien. Natuurlijk is het altijd leuk om te spelen tegen je ex-club, maar voetballen in het Astridpark (onze trainer gebruikte de oude benaming voor het Constant Vandenstockstadion) is voor mij nog specialer dan hier thuis. Nu telt voor mij alleen KVK, enkel een goed resultaat is belangrijk.”

“Tegen Zulte moesten we alerter zijn. De spelers werkten hard en vochten voor elke bal. Als we echter niet snel genoeg spelen, maken we ‘t onszelf moeilijk. We hebben het goed gedaan tegen de fusieploeg, want je mag niet vergeten dat Zulte Waregem een erg goed voetballend team is. We hadden in de slotfase zelfs nog kansen om te winnen, denk maar aan de kopbal van Kovacevic en het schot van Rolland. We waren fysiek ook helemaal in orde.”

Voor Elohim Rolland waren het zijn eerste speelminuten. Het journaille wou dan ook weten hoe het zit met onze nummer 26. “Rolland heeft de power en de snelheid, hij is wel nog niet volledig fit, maar in het laatste kwartier in Waregem toonde hij dat hij een fysiek sterke jongen is. Hij mist door zijn inactiviteit nog explosiviteit mist. Hij heeft dus nog tijd nodig, over twee drie weken moet hij volledig klaar zijn. En als hij 100% is, kan ik hem goed gebruiken voor het team. Afgelopen maandag deed hij als linkshalf matchritme op met de beloften tegen KV Mechelen.”

Ook over Jeremy Perbet wou een journalist nog wat feedback van onze coach : “Jeremy mist nog wat wedstrijdritme omdat hij bij Brugge weinig heeft gespeeld. Hij deed maandag mee met de beloften, maar kwam nog niet tot scoren. Het is belangrijk voor hem om minuten te maken. Hij heeft veel kwaliteiten, maar ook hij moet werken en wachten op zijn moment. Hij zal zeker zijn kans krijgen.”

Voor de rest werd de ziekenboeg overlopen. “Verboom heeft deze week getraind zonder moeilijkheden, hij had wat last aan zijn voet. Kage revalideerde in Antwerpen en sluit maandag terug aan bij de groep als de laatste test ok is. Kagelmacher legt nog een test af om te zien hoe het scheurtje in zijn kwadriceps is geëvolueerd. Volgende week begint hij terug met de groep. Attal keert volgende week terug naar België.”