Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Oude helden : Mo Messoudi

Nieuws

Afgelopen zaterdag was Mo Messoudi de gast van KVK-tv. Mo speelde drie seizoen voor de Kerels en was een graag geziene speler bij zowel pers als publiek. Hij keerde met plezier nog eens terug naar het Guldensporenstadion!

Wanneer kwam je precies uit voor de Kerels?

Ik ben in Kortrijk aangekomen in 2009 en ben uiteindelijk gebleven tot in 2012. Ik speelde daarvoor drie jaar in Nederland bij Willem II maar had ook al bij Germinal Beerschot gespeeld. Het Belgisch voetbal was me dus niet vreemd. Ik was bij KVK een echte nummer 10 ook al werd ik soms ook op de linksbuiten geposteerd, afhankelijk van het systeem dat we speelden.

Je scoorde in je KVK-periode zes keer. Welke goals blijven je bij?

Vooral de doelpunten in mijn laatste seizoen waren belangrijk, zeker die in de bekercompetitie. Zo scoorde ik in de kwartfinale tegen Beerschot en ik mag ook zeggen dat mijn goal in de halve finale tegen Mons goed was voor de kwalificatie voor de bekerfinale die we uiteindelijk speelden tegen Lokeren in het Koning Boudewijnstadion.

Voor wie het heeft meegemaakt was die bekercampagne onvergetelijk!

Ze was inderdaad fantastisch. We speelden heel leuk voetbal onder trainer Hein Vanhaezebrouck en haalden naast de bekerfinale ook PO1. Op woensdag schakelden we Mons uit in de halve finale en het weekend erop verzekerden we ons van een plaats bij de eerste zes in de competitie. Op drie seizoenen heb ik met Kortrijk trouwens twee keer PO1 gehaald en dat toch met een vrij bescheiden team.

 

Herinner je je nog de beleving rond die finale? 

Het publiek was erg uitbundig na de kwalificatie en de finale zelf werd een groot feest zowel voor de stad als voor de club, hoewel we de finale nadien zouden verliezen. We hadden toen een spelersgroep die erg goed elkaar hing. We wilden echt vechten voor mekaar.

Noem toch nog eens enkele namen met wie je hier in Kortrijk hebt gespeeld? 

Ik heb mogen trainen onder Leekens en Vanhaezebrouck en speelde onder meer met de latere internationals Benteke, Kums, Ciman en Gershon, maar ook met Verbauwhede, Pavlovic, De Beule, Veselinovic, Nfor en Chavarria. Met Sven Kums en Gertjan De Mets heb ik trouwens nog altijd contact. Met Nebo Pavlovic ook, al is het al even geleden dat we elkaar zagen. Met Ibou Sawaneh speelde ik later samen bij Leuven. Hij woont ook in Antwerpen, dus zien we elkaar regelmatig.

Je speelt nu bij Beerschot in 1B. Volg je KVK nog? 

De competitie bekijk ik minder omdat ik meer bezig met 1B, de reeks waar ik speel. Maar ik volg KVK toch en ben altijd benieuwd naar de resultaten. Ik hoop dat KVK terug wat naar boven kan gaan, het zou mooi zijn om hier terug te komen spelen met Beerschot, als we ten minste de titel pakken in 1B. We komen van ver terug (eerste provinciale), in maart gaan we meer weten.

Met welke spelers van de huidige A-kern speelde je ooit samen? 

Ik heb één seizoen samengespeeld met Hannes Van der Bruggen in Gent, waar ik ook Hervé Kage en Stijn De Smet terugvond, met Sebastien Bruzzese en Bryan Verboom speelde ik in Zulte-Waregem. In OHL trainde ik samen met Lukas Van Eenoo. Veel oude bekenden dus!