Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Oude helden : Dieter Schwabe

Nieuws

Voor de topper tegen Anderlecht had KVK-tv nog een facebook-live interview met KVK-icoon Dieter Schwabe.

De Duitser kwam aan in 1979 in Kortrijk en speelde er tot in 1991.

Schwabe : "In 1975 ben ik prof geworden bij FC Keulen in de Bundesliga, maar na een seizoen vertrok ik naar Bonn in de Duitse tweede klasse en daarna kwam ik uit voor Bayern Uerdingen. In 1979 trok ik dan naar België. Ik ben destijds gestart als libero om daarna uit te groeien tot een voorstopper. Uitzonderlijk werd ik als middenvelder opgesteld. Ik heb twaalf jaar bij KVK gespeeld, ik heb me altijd goed thuis gevoeld hier. Vanaf de eerste dag hebben de supporters en de mensen in Kortrijk me aanvaard, ik kon hier niet beter zijn. Ik kwam in een ploeg terecht met kleppers als Bo Braem, Michel Timmerman, Johan Devolder en doelman Alain Legge. Later speelde ik onder meer met Michel Dewolf, Philippe Desmet, Lorenzo Staelens, Rik Foulon en Claude Verspaille. Er zaten ook een aantal bekende buitenlanders bij zoals Djamel Zidane, Dusko Lukic, Hendrie Kruzen, Anton Jansen en Dean Mostahinic, goeie vrienden van me. Ik ben veel op stap geweest met die gasten, soms heb ik via facebook nog met hen contact. In die 12 jaar kende ik ook veel trainers : Henk Houwaert, Georges Leekens, Dimi Davidovic, André Van Maldeghem en Wim Reijers. De overgang van tweede naar eerste 1980 was mijn mooiste herinnering."

"Van de huidige spelers kijk ik natuurlijk vooral uit naar Kumordzi en Kovacevic, de centrale verdedigers die op ‘mijn plaats’ uitkomen. Een behoorlijke snelheid, een goed overzicht en een vlot contact met de middenvelders en flankverdedigers en doelman zijn belangrijke eigenschappen voor de spelers in het hart van de verdediging."

"Na die mooie jaren in Kortrijk speelde ik nog een jaar bij Eendracht Aalst en werd ik trainer in provinciale (oa Rekkem Sport). Nu ben ik al een aantal jaar trainer bij de jeugd van Wikings Kortrijk. Samen met oud-KVK’er Luc Bourgois zetten we de lijnen uit. Ik volg KVK nu nog vanop afstand.”