Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Oude helden : Brecht Verbrugghe

Nieuws

Brecht Verbrugghe speelde liefst zes seizoenen voor KV Kortrijk. De nu 35-jarige ex-Kerel sloot zijn carrière af bij Westhoek na aanhoudend blessureleed. Verbrugghe speelde liefst 157 matchen voor KVK waarin hij 8 goals scoorde. Hij speelde onder meer onder Manu Ferrera, Hein Vanhaezebrouck en het laatste jaar ook nog onder Georges Leekens. Brecht was voor de match KVK-KV Oostende de gast voor een facebooklivesessie van KVK-tv.

Waar speelde je in het elftal?

Ik ben toegekomen als middenvelder, waar ik drie jaar heb gespeeld. Ik werd vooral ingezet als verdedigende middenvelder, daarna werd ik centrale verdediger waar ik mijn beste wedstrijden betwistte.

Aan welke match heb je een speciale herinnering?

Er zijn meerdere wedstrijden in die succesperiode van 6 jaar maar als ik er toch eentje mag uitpikken is het toch de thuismatch tegen AA Gent voor de beker. We hebben toen een erg goeie eersteklasser volledig weggetikt en wonnen met 5-1, als tweedeklasser nota bene. Het was een prachtige match! Over de terugmatch gaan we zwijgen. (KVK verloor die met 4-0 en werd alsnog uitgeschakeld)

Wie was de beste trainer met wie je werkte?

Dat is geen moeilijke vraag: Hein Vanhaezebrouck is veruit de beste die ik gehad heb als ik ze allemaal overloop. Ik heb natuurlijk respect voor al mijn trainers, maar Hein stak er toch ver bovenuit. Hij kon spelers echt beter maken. In tweede klasse waren er geen vedetten, maar hij wist ons te smeden tot een goed team. Hein kon elke speler toch 10% beter maken.

Volg je KVK anno 2017 nog?

Ik volg ze wel, maar niet van dichtbij. Ik lees wel de uitslagen in de krant en bekijk de samenvattingen op tv. Dan kijk ik wie in de ploeg staat. Ook de transferperiodes volg ik.

Je hebt nog met Jeremy Perbet gespeeld in Bergen!

Hij was toen al een typische goalgetter. Hij kwam toe met Nieuwjaar en nadien scoorde hij 22 goals in vier, vijf maanden! We zijn toen gestegen met Bergen en dat was vooral Jeremy’s verdienste. Hij was een stille kerel, maar boven alles een goeie voetballer!

Doe je nog iets in ’t voetbal? 

Neen, ik ben er helemaal uit, ik speel gewoon nog minivoetbal met wat vrienden maar niet meer in clubverband.

10 jaar KVK in eerste, wat doet dat met jou?

Dat is plezant want eigenlijk ligt onze generatie aan de basis tien jaar geleden. We speelden toen kampioen. De club is ondertussen goed opgebouwd en haalt elk jaar wel goeie resultaten. KVK komt nooit in problemen of in degradatiegevaar. Het is een stabiele club. We zijn nu tien jaar verder, dat wil ook zeggen dat ik ouder geworden ben (lacht).

In de volgende facebook-live nav KVK-AA Gent hebben we … DAVY DE BEULE te gast!