Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Op naar de derby : persbabbel Glen De Boeck

Nieuws

Naar aanleiding van dé derby van zaterdagavond blikte coach Glen De Boeck samen met de aanwezige journalisten vooruit.

De Boeck : "Ik geloof nog altijd in de groepswinst in onze poule. Er zijn nog vier matchen en we krijgen zaterdag de mogelijkheid om tot op een punt te komen. We spelen tegen een tegenstander die in een sterke periode verkeert, waarbij veel spelers in een goeie vorm zitten. Ze hebben de voorbije weken veel doelpunten gemaakt. Dat zegt iets."

"Aan de andere kant waren we in de derby in de reguliere competitie hier thuis minstens de evenknie. We verdienden niet de match te verliezen, omdat we niet efficiënt voor doel waren en onze kansen gemist hebben. Door die late penalty verloren we zelfs nog. We hebben de kans gehad om te scoren en voor te komen."

"In de meeste wedstrijden thuis scoorden we veel, maar dat lukt niet in elke partij. We hebben 45 doelpunten gemaakt in 15 thuiswedstrijden, dat is veel! Ondertussen blijven we veel kansen creëren, maar de doelman aan de overkant speelt ook mee. Soms wordt het dramatischer voorgesteld dan het is. Sommigen zeiden dat we 'maar' twee keer gescoord hadden tegen Lierse." (lacht)

"Ondertussen heb ik veel opties vooraan. Ik zag een goeie match van Stijn De Smet, Idir Ouali is helemaal terug en Thanasis Papazoglou is goed ingevallen tegen Lierse. Achteraan hebben we weinig weggegeven. Thomas Kaminski heeft weinig werk gehad, we hebben het degelijk gedaan op defensief vlak."

BLESSURENIEUWS

Yevhen Makarenko is terug fit, hij heeft de hele week in Antwerpen vertoeft. Hij is verplicht aan KV Kortrijk om het beste van zichzelf te geven tot de laatste match. Ik veronderstel dat hij dat zal doen, hij is professioneel genoeg om niet aan 50% te spelen, eens je in de ambiance van de wedstrijd zit, ga je ervoor als speler. Hij kan het ook niet maken tegenover zijn ploegmaats.

Vooruitblik op laatste derby van het seizoen