Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Oekraïener versterkt de defensie van de Kerels

Nieuws

Pylyp Budkivskyi mag een landgenoot verwelkomen in de selectie van de Kerels met de komt van Yevhen Makarenko.

Yevhen Makarenko (21/05/1991) is geboren in Kiev en spelde in de jeugdreeksen voor de Oekraïnse topclub Dynamo Kiev. De linksvoetige verdediger is een echte flankverdediger. Yevhen debuteerde op 19-jarige leeftijd in de Oekraïense 2e klasse bij Dynamo Kiev 2. In 2 seizoenen speelde hij daar 65 wedstrijden en scoorde hij 4 doelpunten. Tijdens het seizoen 2012-2013 werd hij uitgeleend aan FC Hoverla Uzhhorod, die uitkomt in de Oekraïense 1e Klasse, meteen zijn debuut op het hoogste niveau. In dat seizoen speelde hij 27 wedstrijden en scoorde hij 1 doelpunt.

Het seizoen erna kreeg hij zijn kans bij de hoofdmacht van Dynamo Kiev. In zijn eerste seizoen mocht hij meteen de beker in de lucht steken na 2-1 winst tegen Shakhtar Donetsk. De 1m86 grote verdediger maakte dat seizoen ook zijn debuut in de Europa League. In de 3 volgende seizoenen speelde Yevheni 2 keer kampioen en won hij nog een 2e keer de beker in Oekraïne.

In 2014 debuteerde Yevhen voor de Oekraïense nationale ploeg. Hij tekent nu een contract voor 1 seizoen met optie op nog 1 seizoen, nadat hij transfervrij overkomt van de Oekraïense topploeg.