Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Rat Verlegh Stadion Rat Verlegh Stadion

NAC Breda

Oefenwedstrijd winterstage
2
0
Competition type: Oefenwedstrijd 2016-2017

KV Kortrijk

Dessers nekt de Veekaa

Matchreport

In de eerste 90 minuten van 2017 kon de Veekaa het laken niet naar zich toe trekken.

De Kerels, met stagiair Crepeau 90 minuten in doel, maakten een vermoeide indruk. Vermoedelijk had de ochtendtraining daar iets mee te maken. Toch toonde KVK zich, vooral in de tweede helft, de betere ploeg. De 1-0 van Dessers, ex-Sporting Lokeren, kwam er na een onduidelijke penaltyfase. Crepeau had voordien al een goede parade in huis en redde ook de eerste strafschoppoging van de jonge Belg. In de herneming scoorde Dessers dan toch. De kleinste voorsprong was het deel van de troepen van Stijn Vreven.

In de tweede helft begon Van Lancker met 9 nieuwe namen, met onder andere een bedrijvige Veldwijk en die andere stagiair Weymans. Crepeau kende geen werk in de tweede 45 minuten. Voor de kooi van zijn collega was het echter de hele tweede helft behoorlijk druk. Een kopbal van Veldwijk tegen de paal en een vrije trap van Van Loo tegen de deklat hadden zomaar voor een Kortrijkse voorsprong en overwinning kunnen zorgen. Het was daarentegen opnieuw Cyriel Dessers die enkele minuten voor tijd de 2-0 eindstand mocht vastleggen, nadat NAC Breda vanuit ruim 2 meter buitenspel de actie mocht verder zetten. Een 2-0 nederlaag dus na een wedstrijd waarin de Veekaa recht had op meer.

De Veekaa deed het met volgende Kerels:

Crepeau, Métanire (45' Van Loo), Rougeaux (45' Barbaric), Goutas (45' Gigot), D'Haene, Pavlovic (45' De Mets), Verstraete (45' Sarr), Ivanov (45' Ouali), Mercier (45' Joãozinho), Chevalier (45' Weymans) & Saadi (45' Veldwijk)