Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Le Canonnier

Mouscron-Péruwelz

Speeldag 13
0
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Kerels winnen met kleinste verschil in Moeskroen

Matchreport

Na de drie gelijke spelen ging de Veekaa in het naburige Moeskroen op zoek naar de eerste driepunter in vijf matchen om zo terug aansluiting te vinden bij de top zes. Van Loo en De Mets verhuisden naar de bank, in hun plaats kwamen Joaozinho (terug uit blessure) en Mercier in het team. Voor Ouali was de match bijzonder: hij speelde in het verleden al 3,5 seizoen op Le Canonnier.

De eerste helft had weinig om het lijf. De thuisploeg nam het initiatief en aan de overzijde stonden de Kerels goed georganiseerd. De beste kans was voor de grensploeg, toen een hard schot van Stojanovic op de buitenkant van de paal belandde. Helemaal op ’t eind van de eerste periode had scheidsrechter Van Driessche een strafschop kunnen en misschien wel moeten fluiten toen thuisverdediger Huyghebaert duidelijk de bal op de hand kreeg, maar de scheids wuifde het appel weg.

In de tweede periode kwam de Veekaa scherper voor de dag. De wedstrijd kantelde en de Kerels werden de betere op het veld. Geen toeval dat KVK in die periode ook scoorde. Metanire gaf de bal mee aan Ouali die de hele rechterflank afspurtte en de perfecte voorzet afleverde voor Kage die de bal feilloos voorbij doelman Delac deponeerde : 0-1, voor Herve nu al de zesde goal van het seizoen. De Veekaa trok zich niet terug en ging op zoek naar de tweede treffer die de match mogelijks in een definitieve plooi zou leggen, maar de Moeskroense keeper verhinderde dat Mercier, alweer na knap voorbereidend werk van Kage, de genadesteek kon uitdelen. Het bleef dus 0-1 en dat hield de spanning in de match. Tegelijk zette de thuisploeg een slotoffensief op waarbij de Veekaa tot twee keer toe kon rekenen op een erg attente Kaminski. Eerst zweefde Thomas een knap vluchtschot van Hubert uit de hoek en even later zorgde hij ervoor dat de ingevallen Feruz de gelijkmaker kon scoren. Verder kwam de thuisploeg niet meer en zo konden de rood-witten, luid aangemoedigd door de vele meegereisde fans (waarvoor dank!!!) hun tweede uitzege van het seizoen vieren. Eerder al gingen de Kerels ook al op Sint-Truiden winnen.

Door de zege verloor de Veekaa nu al vier wedstrijden op rij niet meer en klimt het langzaam maar zeker terug naar boven. KVK staat nu achtste plaats, op één punt van de zesde plaats van AA Gent. De Kerels hebben met 23 gemaakte goals ook nog steeds de beste aanval van de Jupiler Pro League! Saadi staat nu 3de in de topschutterstand, Kage 3de in het assists-klassement. Komende vrijdagavond ontvangen we in het eigen Guldensporenstadion Sporting Charleroi, dat derde staat in de klassering.

DIGEST 2016-2017

Goals
Saadi 8, Kage 6, Mercier 2, Totovitskyi 2, Ouali 2, Gigot 2, Rolland 1

Assists
Kage 5, De Smet 3, Mercier 2, Totovitskyi 2, Ouali 2, Rolland 1, Métanire 1, Goutas 1, Joaozinho 1

Gele kaarten
Rolland 5, Verstraete 3, Joazinho 3, Métanire 3, Kage 3, Kaminski 2, Gigot 2, Mercier 2, De Smet 1, Totovitskiy 1, Sarr 1, De Mets 1, Van Loo 1

Rode kaarten
Rolland 1 (2x geel)

Speelminuten
Kaminski 1170 - Metanire 1170 - Verstraete 1158 - Joaozinho 1070 - Rolland 1054 - Kage 1012 - Gigot 990 - Saadi 915 - Pavlovic 798 - Mercier 617 – Ouali 589 - De Smet 421 - Totovitskyi 397 – Goutas 360 – De Mets 351 - Papazoglou 253 - Barbaric 180 - D’Haene 144 - Sarr 131 – Van Loo 86 – Veldwijk 16 - Rougeaux 13 - Boyer 8

Kerels van de week
1-4 : Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge)
5 – 8 : Kage (U STVV) – Saadi (T Westerlo) – Saadi (U Zulte-W) – Totovitskyi (T Genk)
9 – 12 : Kaminski (U Lokeren) – Kage (T Standard) – Verstraete (U Oostende) - Ouali (T Eupen)
13 – 16 : Kage (U Moeskroen)

Kerel van de maand
speeldag 1-4 : Saadi
speeldag 5-8 : Saadi
speeldag 9-12 : Kage
speeldag 13 – 16 : ?