Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Moeskroen te sterk voor KVK : 2-0

Matchreport

De Kerels trokken na de interlandbreak naar Le Canonnier voor het duel met Moeskroen. Coach Vanderhaeghe liet de licht geblesseerde De Sart op de bank, daardoor kreeg Rolland een plaats in de basis.

Moeskroen buit veldoverwicht uit met één goal

De grensjongens begonnen snedig aan de match met enkele fraaie combinaties die de Kerels in de problemen brachten. Een scherpe voorzet van Allagui ging voorlangs voorbij alles en iedereen, Bruzzese kwam goed uit toen de Moeskroen-spits op het kwartier alleen op KVK-doel mocht afgaan. Sébastien was gelukkig ook sneller op de bal dan Garcia of de Spanjaard had wellicht een mooie scoringskans gekregen.

KVK kwam stilaan iets beter in de match dankzij de dribbels van Ajagun, maar kansen leverde dat niet op of het moet een kopbal van Lepoint op het dak van het doel geweest zijn. Aan de overkant trapte Hocko de bal net over het Kortrijkse doel. Het Moeskroense overwicht werd net voor de rust toch een doelpunt toen Queiros een hoekschop van Pietrzak in de winkelhaak klopte : 1-0 bij de pauze.

Bruzzese pakt penalty

De tweede helft opende met een knappe penaltysave van Bruzzese op een poging van Allagui. Die elfmeter was er gekomen na handspel bij een verdedigende actie van Rougeaux. De Kerels kregen door de misser vertrouwen en werden de betere ploeg mede onder impuls van de ingevallen De Sart die zijn poging op de paal zag stranden! Julien trapte ook nog eens een vrijschop hard naar doel, maar Butez redde knap. Een voorzet van Kage werd door Mboyo over gekopt.

Net toen de Kerels aanspraak begonnen te maken op de gelijkmaker, pakte Rougeaux een tweede keer geel na een obstructiefout. Toen Garcia er met een schot in de linkerbenedenhoek 2-0 van maakte, mochten de boeken definitief toe.

Sleutelmoment: De penaltyredding van Bruzzese leek de kentering te gaan inzetten maar na de rode kaart van Rougeaux gingen de Kerels toch ten onder.

DIGEST

Moeskroen speelde met Butez, De Medina, Hocko, Olinga (’58 Antonov), Allagui ('81 Perica), Boya, Queiros, Garcia, Pietrzak, Wimmer, Osabutey (’73 Bakic)
Bank: Libertiaux, Antonov, Bakic, Perica, Van Durmen, Godeau, Buatu

KVK speelde met Bruzzese, Rougeaux, Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo, Van der Bruggen, Ajagun (’63 Kage), Lepoint (’46 De Sart), Ocansey (’46 Stojanovic), D’Haene, Rolland
Bank: Jakubech, Golubovic, Hornby, Mujakic, Ezekiel, Stojanovic, Kage

Goals : 43’ Queiros (1-0), 73' Garcia (2-0)
Geel : Olinga, Rolland, Boya, Bakic
Rood : Rougeaux (2x geel)