Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Herman Vandepoortenstadion

Lierse SK

Speeldag 3
0
2
Competition type: Play offs 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels boeken belangrijke zege op het Lisp

Matchreport

Na de nipte nederlaag tegen Moeskroen maakten de Kerels de verplaatsing naar Lierse. In het Lisp noteerden we twee wissels ten opzichte van vorige week: Bruzzese begon onder de lat. Verboom verving de geblesseerde Atal. Scheidsrechter van deze belangrijke partij was de heer Welsey Alen.

De Kerels lieten er geen gras over groeien. Na amper twee minuten was Chevalier al dicht bij de 0-1. Zijn schot werd gered op de lijn. Niet veel later moest Lierse-doelman Rakovsky aan de bak op een schot van Ajagun. KVK was baas in het wedstrijdbegin, maar moest toch opletten. Na een snelle counter van Lierse ging Bruzzese goed plat op een goede poging voor Yagan.

Perbet opent de score

De Kerels waren baas op het Lisp, maar na een vurig openingsbegin was het lang wachten op een nieuwe mogelijkheid. Iets over het halfuur was het dan toch raak. Na een hoekschop van D’Haene tikt Perbet de 0-1 in doel. Dat was meteen ook de ruststand.

Ajagun met de 0-2

De tweede helft begon net zoals de eerste: met veel balbezit voor de Kerels. Maar ook nu werd het overwicht op het veld niet omgezet in kansen. Tot minuut 58. Lierse-doelman Rakovsky redde eerst nog het schot van Ouali, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van Ajagun. Na de 0-2 domineerden de Kerels de partij.

Een kwartier voor tijd was Perbet dicht bij zijn 100e doelpunt in de hoogste klasse, maar zijn poging ging over het doel. De spits kreeg niet veel later een tweede kans. Ook nu leek zijn jubileumgoal in de week, maar Perbet kon niet op doel besluiten. In de slotfase werd het nog even warm voor de Kerels. Lierse schoot tot tweemaal toe op de paal, maar het bleef 0-2 voor de Kerels. Dinsdag wacht OH Leuven in het Guldensporenstadion.

 

DIGEST

Lierse SK                             0

KV Kortrijk                         2

KVK speelde met Bruzzese, D'Haene (85’ Palmer-Brown), Kumordzi, Kagelmacher, Verboom, Van der Bruggen, Makarenko, Ajagun, Ouali (81’ Stojanovic), Perbet, Chevalier (72’ Lepoint)

Doelpunten: 33’ Perbet 0-1, 58’ Ajagun 0-2