Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KVK stapt in het Playing for Success-project

Nieuws

Sinds woensdag 10 oktober is er bij KV Kortrijk een traject gestart in het kader van ‘Playing for success’.

Playing for Success biedt een grensverleggende ervaring voor kinderen en jongeren van 9 tot 14 jaar. De deelnemers streven samen naar succeservaringen in een project dat spel- en leerplezier in een topsportomgeving centraal stelt. Het samenwerken aan gemeenschappelijke opdrachten werkt stimulerend en bevordert wederzijds respect en begrip, over culturele en andere grenzen heen. Zo wordt leren terug tof!

De deelnemers voeren allerlei leuke en leerrijke opdrachten uit die gelinkt zijn aan het voetbalgebeuren en dat telkens op woensdagnamiddag. Zo leren ze allerlei zaken bij, bijvoorbeeld op het vlak van rekenen, taal, communicatie en computergebruik. Uiteraard is er ook plaats voor sport en spel.

Die sport-, spel- en leeractiviteiten worden begeleid door enthousiaste studenten van de VIVES-hogeschool uit Torhout. Een ervaren coördinator houdt een oogje in het zeil, zorgt voor de nodige logistieke ondersteuning en leidt de communicatie tussen alle betrokken partijen in goede banen. Playing for Succes is momenteel in België actief in 15 topsportclubs, waarvan 11 clubs uit de Jupiler Pro League en 4 clubs uit de Euro Millions Basketball League.

Ook bij KVK is dus een dergelijk PfS-project gestart. Tien leerlingen uit omliggende scholen geven gedurende acht weken het beste van zichzelf. Onlangs kregen ze ook het bezoek van de A-kernspelers Medjon Hoxha en Tyron Ivanof.

We wensen de jongeren alle succes toe en veel onvergetelijke ervaringen in onze club!

Playing for Success bij KVK