Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KVK pas in de extra tijd kopje onder op Sclessin

Matchreport

De Kerels speelden hun eerste match na de winterstop op Standard. In een vurig Sclessin startte coach Vanderhaeghe met Bruzzese in doel na het vertrek van Kaminski naar Gent. Kumordzi, Chevalier en Van Der Bruggen kwamen aan de aftrap, net als ex-Standardspeler De Sart. Ezekiel, ook al ex-Standard, begon op de bank.

Bij aanvang van de match waren er problemen met de VAR maar daar trok de thuisploeg zich niets van aan. Standard greep KVK onmiddellijk bij de keel en zette al vanaf minuut een veel druk op de ketel. Mpoku borstelde een vrije trap haarfijn in de voeten van Laifis en die stelde Bruzzese een eerste keer op de proef. Carcela stuurde Emond diep maar zijn schot keilde hoog over. Na het eerste kwartier waarbij KVK de wet van de sterkste onderging, kwamen de Kerels geleidelijk aan beter in de match en De Sart toverde een goed schot uit zijn rechterschoen waarmee Ochoa duidelijk problemen had. Aan de overkant kopte Fai een assist van alweer Carcela niet precies genoeg en de bal verdween in hoekschop. Net voor het half uur trapte De Sart een vrijschop binnen het bereik van Ochoa.

De thuisploeg dreef het tempo terug wat op en Luyindama kopte op een corner met te weinig overtuiging en ook Emond kreeg opnieuw een kans maar verprutste die eens te meer. Ondanks al dat aanvallend geweld klom KVK op een diefje op voorsprong. Van Der Bruggen speelde goed diep tot bij Chevalier en die werkte feilloos af: 0-1, de stand ook na 45 minuten, want een doelpunt van Standard werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel.

De Kerels begonnen goed aan de tweede helft, waarin de VAR wel goed functioneerde. Ze hielden Standard goed in de greep en overal lag er wel een been in de weg die het Luiks gevaar teniet deed. Meer nog, KVK kwam tweemaal dicht bij de 0-2. Eerst redde Ochoa een venijnige poging van Ouali op assist van Avenatt, Mboyo kopte maar enkele centimeters naast in minuut 55. Kort daarop zette Azouni een foutje van Kumordzi vakkundig recht. De Luikenaars dreven de druk op en na tussenkomst van de VAR kregen ze een strafschop toen Laifis de bal tegen de hand van Mboyo kopte. Een erg goedkope strafschop die werd binnengetrapt door Emond. Vanderhaeghe bracht Charisis voor Ouali en later ook nog Stojanovic in plaats van Avenatti terwijl de Kerels met veel verbetenheid bleven strijden voor elke morzel grond. In een zinderende scrimmage voor doel had Standard twee keer de kans om de winninggoal te scoren maar de 1-1 bleef aanvankelijk op het bord tot Luyindama er in de extra tijd alsnog 2-1 van maakte. Een te hard verdict voor de moedige Kerels die een eerste competitienederlaag leden onder coach Vanderhaeghe.

De onterechte nederlaag zorgt ervoor dat KVK nu op de tiende plaats staat met 28 punten. Komende zondagavond (20u.) ontvangen we het AA Gent van Birger Verstraete, Brecht Dejaegere en Thomas Kaminski. Aftrap om 20u.

Standard speelde met Ochoa, Vanheusden, Cimirot, Emond, Carcela, Djenepo (85’ Kosanovic), Fai, Luyindama, Bastien (57’ Lestienne), Laifis, Mpoku Bank: Gillet, Goreux, Agbo, Kosanovic, Bokadi, Lestienne , Miangue, Cavanda en Balikwisha

KVK speelde met Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Azouni, Mboyo, Chevalier, Van Der Bruggen, Avenatti (78’ Stojanovic), De Sart, Ouali (65’ Charisis) en D’Haene Bank: De Smet, Stojanovic, Hines-Ike, Lepoint, Charisis, Batsula, Ezekiel en Golubovic

Goals: 36’ Chevalier (0-1) , 64’ Emond (1-1), 90+1’ Luyindama (2-1)
Gele kaarten : Van Der Bruggen, Mpoku, Kumordzi, Kagelmacher, Laifis