Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KVK naar de kwartfinale van de beker!

Nieuws

Na de zes op zes in de competitie, een uitstekende start voor onze nieuwe coach Yves Vanderhaeghe, stond de bekerderby tegen Zulte Waregem op het programma. Een altijd weer geladen match en dit keer was het niet anders met als inzet een plaats bij de laatste acht in de beker. Onze trainer posteerde Bruzzese in de goal en gunde ook Ajagun een eerste basisplaats. Chevalier startte op de bank, net als Kaminski en topschutter Stojanovic.

Nadat Stijn De Smet een eerbetoon kreeg voor zijn verdiensten voor de club begon de wedstrijd in een warme, typische derbysfeer. De Kortrijkse spionkop had zich vooraf al opgewarmd tijdens een indrukwekkende colonne van het stadscentrum naar het stadion. De eerste minuten waren voor de bezoekers waarbij Buffel een pass van Harbaoui maar net naast tikte en ook kans twee was voor de fusieclub toen De Pauw alleen op doel kon afgaan en buiten het doelkader mikte. De Kerels herstelden geleidelijk aan het evenwicht en De Sart kon dreigen met een knal die enkele meters naast ging. Ook Van Der Bruggen probeerde het vanop afstand maar ook hij mikte over. KVK was nu de betere ploeg en werd dreigender. Zo had een poging van Avenatti beter verdiend. De partij viel wat stil tot Batsula een afvallende bal keihard op de slof nam en Bossut versloeg 1-0!

Dury startte de tweede helft met Bongonda en Sylla, maar het waren de Kerels die met veel drang naar voren begonnen na de pauze maar het was wachten op Ouali om voor het eerst echt voor dreiging te zorgen. Idir was ook bij de volgende mogelijkheid betrokken toen hij de bal tot bij De Sart lepelde die het met omhaal probeerde die naast ging. Dé kans op de 2-0 was echter voor Ajagun maar Abdul trapte oog in oog met Bossut op de Waregemse goalie. Kort daarna werd hij vervangen door Kanu. Ook Chevallier kwam de Kerels in de slotfase versterken voor een moegestreden Ouali.

De zege betekent dat de Kerels zich plaatsen voor de kwartfinales van de beker. Een van de mogelijke tegenstanders is alvast AA Gent dat Beerschot-Wilrijk uitschakelde. Zaterdag trekt KVK naar competitieleider RC Genk. Aftrap om 18u.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Azouni, Batsula, Ajagun (63’ Kanu), Van Der Bruggen, Ouali (81’ Chevalier), Avenatti, De Sart en D’Haene (90+2' Hines-Ike)
Bank: Kaminski, Kanu, Rolland, Chevalier, Stojanovic, Hines-Ike en Ezekiel

Zulte Waregem speelde met Bossut, De fauw, Heylen, Baudry, Harbaoui, Buffel (46’ Bongonda), Walsh, De Pauw (72’ Bedia), Björdal (46’ Sylla), Tardieu en Bürki
Bank: Bostyn, Marcq, Faik, Bedia, Bongonda, Demir, Nissila, Soisalo en Sylla

Goals : 39’ Batsula (1-0)
Geel : De Sart, Azouni, Sylla, Baudry, Harbaoui, Tardieu