Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KVK houdt leider in bedwang in zinderende match

Matchreport

Na de knappe zege in Charleroi was het voor de Kerels belangrijk om het goeie elan thuis te bevestigen. Tegenstander was wel leider Racing Genk dat zich donderdag plaatste voor de poulefase van de Europa League. Coach De Boeck zette Kanu en Rolland aan de aftrap, Azouni en Stojanovic verhuisden naar de bank.

De wedstrijd kende een voorzichtige studieronde waarbij de bezoekers het meeste balbezit opeisten. De Kerels hielden de boel goed gesloten achteraan en gaven niks weg. De goed georganiseerde defensie moest enkel toezien op een poging van Malinovskyi die de bal ongevaarlijk naast trapte. Het eerste kansje voor de Kerels kwam er via Mboyo die een voorzet van Chevalier met het hoofd verlengde en er een corner aan over hield. Avenatti kreeg een mogelijkheid na een assist van Van Der Bruggen die via Mboyo bij onze Uruguyaanse spits belandde maar de bal ging naast. Aan de overkant kon Paintsil Bruzzese niet verrassen met een verre trap. Net voor de rust had Mboyo nog een goeie mogelijkheid aan de voet maar zijn poging ging net over. In de slotfase kwam Genk nog opzetten maar Paintsil verkwanselde de reuzekans op de 0-1.

Fenomenale tweede helft

De rust was nauwelijks voorbij of de bezoekers stonden op voorsprong. Malinovskyi mocht ver doordringen in de thuisdefensie en zijn trap verdween uiteindelijk via een Kortrijks been in doel. Kort daarop zette Trossard zichzelf knap vrij na een leuk hakje maar knalde nadien te onbesuisd over. De Kerels lieten zich niet van de wijs brengen en een goeie center van D’Haene bereikte Lepoint die op Vukovic kopte. In tien dolle minuten zouden uiteindelijk drie goals vallen. Eerst scoorde Mboyo met een rake kopbal na een perfecte hoekschop de 1-1, maar Genk klom snel terug op voorsprong via Aidoo. In minuut 70 stonden de bordjes opnieuw gelijk toen de goed ingevallen Ouali verschroeiend uithaalde en in het dak van het doel besloot : 2-2.

Wereldgoal Mboyo

Genk kreeg dé kans op de derde treffer maar Samatta trapte een slappe penalty binnen het bereik van Bruzzese. De Kerels putten extra moed uit die misser en acht minuten van het einde van een erg boeiende tweede helft zorgde Mboyo met een vlam in de kruising voor de goal van de week : 3-2! Nog was het doelpuntenfestival niet voorbij want Genk kwam vijf minuten voor tijd nog langszij toen Trossard met een strak schot in de rechterbenedenhoek besloot : 3-3. Een billijk gelijkspel na een wervelende wedstrijd ook al kwam Mboyo nog bij de winninggoal maar de vingertoppen van Vukovic verhinderden een klein mirakel. Malinovskyi werd ook nog uitgesloten.

In de stand staan de Kerels nu op een gedeelde twaalfde plaats. KVK speelt zijn volgende wedstrijd op 16 september. Aftrap van Moeskroen-Kortrijk staat gepland om 14.30u.

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Mboyo, Chevalier (’85 Charisis), Kanu (’55 Ezekiel), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, Avenatti (’69 Ouali), Rolland en D’Haene
Bank: Kaminski, Azouni, Ajagun, Stojanovic, Charisis, De Sart, Ouali, Batsula, Ezekiel en Golubovic

KRC Genk speelde met Vukovic, Samattta, Paintsil (’63 Ndongola), Trossard, Malinovskyi, Uronen, Pozuelo, Berge, Maehle, Lucimi en Aidoo
Bank: Jackers, Wouters, Dewaest, Ingvartsen, Seck, Piotrowski, Seigers, Heynen, Ndongola en Gano

Goals: 50’ Maliinovskyi (0-1) 62’ Mboyo (1-1) 68’ Aidoo (1-2) 70’ Ouali (2-2) 82' Mboyo (3-2) 85' Trossard (3-3)
Geel : Rolland, Malinovskyi, D’Haene, Hines-Ike
Rood : Malinovskyi (2x geel)
Toeschouwers: 7519

KV Kortrijk - KRC Genk "anders bekeken"