Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KVK houdt competitieleider in bedwang

Matchreport

Na de knappe wedstrijd van de Kerels in Antwerpen keek KVK competitieleider Club Brugge in de ogen. In een volgelopen Guldensporenstadion roteerde coach Vanderhaeghe in zijn elftal voor deze derby. Zo kwamen Kage, Ezekiel en Ocansey aan de aftrap. Derijck debuteerde voor eigen volk, Azouni was geschorst.

Mboyo schenkt KVK net voor de rust terug hoop

De Kerels begonnen quasi met een achterstand aan de match want al na acht minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Bij de eerste hoekschop voor blauw-zwart bracht Vormer de bal voor doel waar Deli met een rake kopbal Jakubech versloeg: 0-1. De reactie van KVK liet niet lang op zich wachten. D’Haene bracht de bal scherp voor doel waar Mitrovic de bal ei zo na in eigen doel verwerkte maar Mignolet was bij de pinken. Kage trapte kort daarop hoog over en aan de overzijde besloot Schrijvers voorlangs. In minuut 16 werd de wedstrijd even stilgelegd voor een warm applaus aan Cercle-doelman Miguel Van Damme die zoals bekend herviel in zijn strijd tegen leukemie.

De wedstrijd bleef leuk om volgen en Mboyo kwam een voetje te kort om de bal voorbij de Brugse keeper te deviëren. Zeven minuten voor rust verdubbelde Club dan toch zijn voorsprong toen Ricca een assist van Vormer voorbij Jakubech duwde en zo 0-2. Match gespeeld zo leek het maar drie minuten later zorgde Mboyo na een uitstekende assist Kage voor de aansluitingstreffer : 1-2, ook de stand halfweg.

Moffi bekroont sterke invalbeurt met gelijkmaker

Vanderhaeghe haalde aan de rust Ezekiel en Ocansey uit zijn elftal en dropte Selemani en Moffi in de ploeg. Die laatste bedankte zijn coach al snel met een snelle raid op de linkerflank die hij ook perfect afwerkte met een bal in hoekje : 2-2! Onze nieuwe Nigeriaan was duidelijk in zijn sas en onmiddellijk na zijn goal zonderde hij Kage af die alleen voor Mignolet op de Rode Duivel besloot.

De competitieleider moest even bekomen en Ricca en Mitrovic staken de neus aan het venster, Jakubech toonde zijn goeie vorm bij een dichte poging van De Ketelaere. We gingen nog een spannende slotfase in van een stevig betwiste tweede periode maar gescoord werd er niet meer.

Opnieuw een knappe prestatie van onze Kerels die vrijdagavond (20.30u.) Standard in de ogen kijken. Afspraak opnieuw in een sfeervol Guldensporenstadion!

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Ocansey (46’ Selemani), Kage (79’ Lepoint), Golubovic, Mboyo, Van Der Bruggen, Ezekiel (46’ Moffi), Tuta, D’haene, Derijck, De Sart
Bank: Bruzzese, Ajagun, Batsula, Kovacevic, Moffi, Lepoint, Stojanovic, Selemani, Hornby

Club speelde met Mignolet, Deli, Ricca (84’ Sobol), Openda (55’ Okereke), De Ketelaere, Mitrovic, Mata, Balanta, Schrijvers, Vanaken, Vormer
Bank: Horvath, Tau, Okereke, Sobol, Mechele, Vlietinck, Rits

Goals: 8’ Deli (0-1), 38’ Ricca (0-2), 43’ Mboyo (1-2), 47’ Moffi (2-2)
Geel: Kage, Ezekiel, Mboyo, Van Der Bruggen, Ricca

Het werd 2-2 in de West-Vlaamse derby

KV Kortrijk - Club Brugge 2-2

Reacties coach & Moffi