Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Het Kuipje

KVC Westerlo

Speeldag 21
4
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa verliest van rode lantaarn

Matchreport

Na de thuisnederlaag tegen Oostende trok de Veekaa op tweede kerst richting Kempen voor het duel met Westerlo. Hoofdtrainer Van Lancker koos voor Stijn De Smet, die sinds lang terug in de basis verscheen. Ook Lucas Rougeaux behield zijn basisstek. Hervé Kage kwam terug uit blessure en begon op de bank, net als Andriy Totovistkyi.

De Kerels kwamen ook nu weer heel snel op achterstand. Bij de eerste thuisaanval stond de 1-0 al op het bord toen Ganvoula vanop links de bal hoog in de kruising voorbij Kaminski mikte. De Veekaa liet zich niet ontmoedigen en Ouali zorgde voor het eerste rood-witte gevaar. Na acht minuten had de gelijkmaker eigenlijk op het bord moeten staan toen Veldwijk de bal met het hoofd voor de voeten van De Smet legde, maar de Westelse keeper had een prima parade in huis op de poging van Stijn. De verdiende gelijkmaker viel iets over het kwartier. Van Langendonck misrekende zich bij een terugspeelbal en De Smet werd gehaakt door een thuisverdediger. Scheids Joerie Van De Velde twijfelde niet en legde de bal op de stip. Stijn De Smet kon zo zijn eerste goal van het seizoen aantekenen : 1-1. Op het half uur had KVK trouwens een tweede strafschop moeten of kunnen krijgen toen de thuiskeeper Joaozinho omver maaide, maar Van De Velde gaf geen krimp. Gigot kreeg kort daarop een vrije kans maar mikte verkeerd en Veldwijk trapte na een assist van Verstraete nog eens op de doelman. Toen iedereen zich verzoend had met de 1-1, viel aan de overzijde toch nog een tweede thuisdoelpunt toen Ganvoula voor de tweede keer scoorde : 2-1.

De tweede periode begon goed voor de Veekaa met kansen voor De Smet en Veldwijk maar de 2-1 bleef op het bord tot iets over het uur. Rommens trapte hard op doel en Kaminski was voor de 3de keer geklopt. Thomas had gelukkig een prima save in huis op een poging van Ganvoula of de boeken mochten helemaal dicht. De goed ingevallen Sarr knalde daarna van ver maar ex-KVK’er Heylen kon het gevaar afweren. Het 4de doelpunt voor Westerlo viel in de slotfase toch toen Daems van dichtbij kon binnenprikken. Daarvoor had Kaminski nog twee goeie pogingen onschadelijk gemaakt. Eindstand 4-1.

KVK speelde met Kaminski, Gigot, Joaozinho, Rougeaux, Verstraete, Pavlovic, Rolland (74’ Sarr), D’Haene (61’ Kage), De Smet (67’ Mercier), Ouali en Veldwijk.

Geel : Rolland, D’Haene, Gigot en Verstraete

De zesde opeenvolgende nederlaag komt alweer hard aan. De winterstop komt ideaal om de batterijen terug op te laden en ons op te maken voor de derby van het jaar tegen Zulte-Waregem op 21 januari om 18u. Elohim Rolland en Samuel Gigot zijn voor die match geschorst.