Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 15
1
3
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

Waasland-Beveren

Ex-Kerels nekken KVK tegen Waasland-Beveren

Matchreport

KVK – Waasland-Beveren was een duel tussen twee ploegen die door een mindere periode gingen. De Kerels verloren driemaal na elkaar, de Waaslanders gingen viermaal opeenvolgend de boot in. Coach Vanderhaeghe dropte na de nederlaag in Brugge Golubovic, Kovacevic en Ajagun in het team in de hoop het tij te keren.

Bezoekers superefficiënt 0-2 voor

De thuisploeg begon gedreven aan de match en al na één minuut kon de 1-0 al op het bord gestaan hebben. Na een corner belandde de bal bij D'Haene die het probeerde met een afstandsschot en via Vukotic ging de bal net niet in doel. De eerste tegenprik van de bezoekers was meteen raak. Een collectieve actie via Dierckx en Sula geraakte uiteindelijk bij Badibanga die makkelijk Bruzzese versloeg: 0-1.

KVK was wat van slag en zocht tevergeefs naar de openingen in de goed georganiseerde Beverse defensie. Enkel een kopbal van Mboyo op assist van Ajagun zorgde voor wat dreiging. De goal viel aan de overkant toen ex-Kerel Koita een snelle counter afrondde : 0-2. De Sart zonderde Mboyo net voor de rust nog alleen voor doel, maar Ilombe schoot voorlangs.

Ex-Kerels nekken KVK

Na de rust kreeg KVK het initiatief in handen van de bezoekers, maar het was Badibanga die alleen op doel mocht afgaan en Bruzzese op zijn weg vond. Net voorbij het uur zorgde Hornby echter voor nieuwe hoop toen hij een assist van Ajagun met het hoofd in doel verlengde : 1-2.

De remonte was echter van korte duur want toen Bruzzese Koita onderuit haalde wees scheids Geldhof naar de stip. Dierckx, ook al een ex-Kerel, zette de 1-3 op het bord. Vanderhaeghe voerde nog drie wissels door, maar een nieuwe nederlaag afwenden lukte niet voor de rood-witten.

Sleutelmoment:

De 0-2 ruststand zorgde voor een anti-climax die de Kerels niet meer te boven kwamen.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Mboyo, Hornby, Stojanovic (65’ Lepoint), Van der Bruggen (77’ Ezekiel), Ajagun (75’ Kagé), De Sart, D'Haene, Kagelmacher, Kovacevic, Golubovic
Bank: Jakubech, Azouni, Kagé, Lepoint, Batsula, Tuta, Ezekiel

Waasland-Beveren speelde met Jackers, Sula (80’ Milosevic), Dierckx, Koita, Caufriez, Tshibola, Badibanga (88' Jubitana), Foulon, Moren (65’ Gamboa), Vukotic, Schryvers
Bank: Pirard, Bizimana, Jubitana, Gamboa, Emmers, Verreth, Milosevic

Goals : 12’ Badibanga (0-1), 30’ Koita (0-2), 62’ Hornby (1-2), 73’ Dierckx (1-3) (pen)
Geel : Badibanga, Sula, Vukotic, Bruzzese, Koita

KVK verloor met 1-3 van Waasland-Beveren