Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 1
4
1
Competition type: Play offs 2017-2018

Waasland-Beveren

Kerels nemen perfecte start in PO2

Matchreport

In de aanloop van de start van PO2 sprak coach De Boeck ambitieuze taal. Hij wou er alles aan doen om KV Kortrijk zijn allereerste Europees ticket uit de clubgeschiedenis te bezorgen. Een goeie start tegen Waasland-Beveren was dan ook erg belangrijk. Coach De Boeck begon met de verwachte elf, dus met Attal op de rechtsachter. Chevalier kon de Gouden Stier pakken mits een doelpunt. De revaliderende Lucas Rougeaux gaf de aftrap.

De Kerels konden niet beter beginnen dan met een doelpunt. Dat kwam er al na drie minuten toen Makarenko met een lange bal Chevalier bereikte die twee Wase verdedigers uitkapte en de 1-0 binnen trapte. Voor Teddy de 17de treffer van het seizoen en zo kwam onze Fransman helemaal alleen op kop van de topschutterstand. De bezoekers lieten zich niet ontmoedigen en bij de eerste echte tegenstoot stond de gelijkmaker op het bord. Verstraete ging snel door op links en Ndiaye werkte knap af : 1-1.

Gouden stier met glans

Ouali, goed in de match, zette tot twee maal toe Roef aan het werk onder meer met een knappe retro. Toen Chevalier een vrijschop mocht nemen na een fout op D'Haene stond de 2-1 toch op het bord. Teddy lepelde de bal mooi in de bovenhoek. De wedstrijd bleef erg leuk om volgen en Perbet vond de Oost-Vlaamse doelman op zijn weg bij een volgende poging. Makarenko bediende D'Haene, maar zowel hij als Ajagun in de rebound botsten opnieuw op Roef. Net voor de rust viel de 3-1 toch toen Ouali, na een assist van Perbet, met een staalhard schot de eerste helft besloot. Hele knappe eerste periode van de Kerels!

Ajagun diept score uit

Het tempo in de tweede helft lag minder hoog. De Kerels stonden met veel vertrouwen te voetballen tegen de bezoekers die maar moeilijk de openingen vonden in de goed georganiseerde thuisdefensie. Enkel vanop afstand konden de Waaslanders dreigen. Bij de Kerels liet Ajagun zich enkele keren opmerken met enkele knappe passes en toen hij zelf zijn kans kon gaan, verkeek hij zich op een goeie mogelijkheid. Buatu en Ampomah deelden wat speldeprikken uit maar het was Makarenko die met een ver schot toch alweer zorgde voor echte dreiging. Op een poging van Perbet ging Roef goed plat. Twintig minuten voor tijd nam Ajagun alle twijfels weg toen hij laag in de hoek besloot : 4-1.

Perfecte start dus voor KVK en komende zondag trekken de Kerels voor hun eerste verplaatsing in PO2 naar de buren van Moeskroen. De match wordt afgetrapt om 20u.

DIGEST
KVK speelde met Kaminski, D'Haene, Kumordzi, Kagelmacher (‘81 Palmer Brown), Attal, Van der Bruggen, Makarenko, Ajagun, Ouali (’72 De Smet), Perbet, Chevalier (’83 Lepoint)
Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglou, Palmer-Brown, Stojanovic, Lepoint, Verboom

Waasland-Beveren speelde met Roef, Demir, Moren (’16 Mananga), Caufriez, Jans, Schryvers, Van Damme, Verstraete (’82 Verburgh), Myny (’76 Boljevic), Ndiaye, Ampomah
Bank: Goblet, Buatu, Mmae, Vanzo, Boljevic, Foulon, Verburgh, Ait-Atmane

Goals: 3’ Chevalier 1-0, 14’ Ndiaye 1-1, 24’ Chevalier 2-1, 45’ Ouali 3-1, ’73 Ajagun 4-1
Geel: Ouali, Ampomah, Van der Bruggen
Rood: -
Toeschouwers: 5026