Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 17
4
1
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

Waasland-Beveren

Kerels behalen vlotte zege tegen Waasland-Beveren

Matchreport

Na de deugddoende zege in de beker tegen Antwerp met de kwalificatie voor de kwartfinale wachtte in het Guldensporenstadion Waasland-Beveren. De Oost-Vlamingen stonden voor aanvang op de negende plaats en telden zeven punten meer dan de Kerels. Met Thelin hadden de Waaslanders de Gouden Stier in hun rangen. Coach De Boeck koos voor een elftal met D’Haene, Rougeaux en Ajagun in de basis. Stijn De Smet speelde tegen zijn ex-ploeg, net als onze trainer overigens. Tuur Dierckx zat in dezelfde situatie.

Beauty van Ajagun

De start van de Kerels was overweldigend met eerst een scherpe voorzet van Chevalier die door Roef nog gepakt werd maar bij de twee volgende aanvallen van de thuisploeg verdween de bal in doel. Eerst knalde Ajagun heerlijk in de linkerhoek voorbij de Beverse doelman de 1-0 op het bord, twee minuten later werd die score zelfs verdubbeld. Ouali werd diep gestuurd door Van der Bruggen en Idir werkte beheerst af. Op het kwartier legde Hannes trouwens zelf aan vanop afstand maar zijn schot zoefde naast. De Waaslanders konden enkel dreigen via Ampomah. Aan de overkant zette Perbet doelman Roef aan het werk met een knappe kopbal. Waasland nam het laatste kwartier van de eerste helft voor zijn rekening met Morioka die Kaminski tot een supersave dwong en Kovacevic die een bal van de lijn haalde. Boljevic trapte ook nog eens over. 2-0 bij de rust.

Chevalier zorgt voor orgelpunt

Trainer Clement wisselde aan de rust zijn topschutter Thelin voor Mmaee maar veel beterschap leverde dat toch niet op voor de bezoekers. Enkel een schot van Boljevic week af op het been van Kovacevic en verdween in corner. Daarna kroonde Ouali zich tot Man van de Match door eerst nog op de paal te trappen maar kort daarop toch de 3-0 binnen te plaatsen na een perfecte assist van Ajagun. Dierkcx milderde nog tot 3-1 maar Chevalier zorgde voor de kers op de taart met de schitterende 4-1 op assist van Van der Bruggen..

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier (85' De Smet), Van der Bruggen, Ouali, D’Haene (54’ Verboom) en Perbet (70’ Azouni)
Bank: Bruzzese, De Smet, Kage, Van Eenoo, Budkivksyi, Azouni, Verboom, Van Loo

Waasland-Beveren speelde met Roef, Demir, Moren, Boljevic, Seck, Angban, Jans, Ampomah (63' Dierckx), Morioka, Camacho, Thelin (46’ Mmaee)
Bank: Goblet, Buatu, Mmaee, Caufriez, Cools, Myny, Schrijvers, Dierckx

Goals: 6' Ajagun (1-0), 8' Ouali (2-0), 58' Ouali (3-0), 74' Dierckx (3-1) en 83' Chevalier (4-1)
Geel: Kaminski, Morioka
Toeschouwers: 6467

Idir Ouali scoorde tweemaal tegen Waasland-Beveren

Idir Ouali was na de wedstrijd een heel tevreden man