Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KV Kortrijk vs Sporting Charleroi: statistieken en onderlinge confrontaties

Nieuws

Morgen is het D-day voor KVK. Dan komt Sporting Charleroi over de vloer, voor de allesbeslissende wedstrijd in de race voor PO1. Wij keken ondertussen naar enkele statistieken en onderlinge confrontaties.

De spanning voor zondag loopt stilaan op. Hoewel de Kerels nu al kunnen terugblikken op een geslaagd seizoen, zou kwalificatie voor play-off 1 de kers op de taart zijn voor de mooie resultaten van de afgelopen maanden. Met Sporting Charleroi staat er echter geen grijze muis tegenover KVK.

Vooral voor KVK is het morgen de grote finale van de reguliere competitie. Bij winst hebben ze hun eigen opdracht alvast volbracht. Voor Charleroi staat er echter niet meer zoveel op het spel; zij zijn al enige tijd zeker van kwalificatie voor PO1. Zeker voor kapitein Hannes Van der Bruggen kan het een speciale wedstrijd worden. Hij kan morgen zijn 50e wedstrijd voor de Kerels spelen.

Vorige confrontaties

KV Kortrijk en Charleroi kruisen voor de 26e keer de degens. De twee teams houden elkaar goed in balans wat zeges betreft. KV Kortrijk telt er 8, en dat is eentje meer dan de Karolo’s. Gelijkspelen zijn dus zeker geen uitzondering in dat duel. Wedstrijden in het Guldensporenstadion zijn een heel ander verhaal. Van de 11 wedstrijden won KVK er maar liefst vijf, Charleroi slechts twee. 

KVK en Charleroi treffen elkaar op de allereerste en allerlaatste speeldag. In juli vorig jaar wist Charleroi KVK te verslaan, na een vroeg penaltydoelpunt van David Pollet. Diezelfde Pollet is overigens topschutter in het duel tussen Kerels en Zebra’s, met vier doelpunten. De laatste KV Kortrijk – Sporting Charleroi eindigde op een 2-1 overwinning in het voordeel van KVK. Idriss Saadi en Idir Ouali troffen toen raak. David Pollet kon in het slot nog milderen.

Huidige vorm

Charleroi begon verschroeiend aan het seizoen. Een knappe 15 op 15 na de eerste vijf speeldagen leverde zelfs even de eerste plaats in het klassement op. In de heenronde slaagden ze erin om een constant niveau te blijven behouden, wat hen de titel ‘revelatie van het seizoen’ bezorgde. De laatste maanden stokte de zwart-witte machine volledig. Charleroi haalde slechts 6 op 21 en moest zo hun tweede plaats afstaan aan Anderlecht.

Ondanks de mindere start van het seizoen, kreeg coach Glen De Boeck de Kerels toch op de rails. De trein denderde zelfs zo hard dat KVK van speeldag 15 tot en met 27 het meest punten haalde van alle eersteklassers. Na de recente 0 op 6 is KVK licht weggezakt, maar onze Kerels zullen er alles aan doen om ieders PO1-droom te verwezenlijken.

Met de aanwezigheid van de vrouwen door Ladies @ KVK gaan we vol voor de drie punten!