Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 10
4
0
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

STVV

Vlotte 4-0 zege van de Kerels

Matchreport

Voor de thuiswedstrijd tegen STVV koos Vanderhaeghe voor het elftal dat met 2-0 verloor in Gent. Enkel Ajagun moest plaats maken voor Ocansey. Ezekiel, Rolland en Stojanovic waren gekwetst.

Kerels al bij de rust op rozen

KVK koos al vanaf minuut één voor het offensief en dat leverde snel succes op. Eerst kon Hornby net niet bij een goeie pass van Lepoint, de tweede kans zette de Kerels wel op voorsprong. Mboyo snoepte De Bruyn de bal af en Ilombe rondde beheerst af : 1-0. De Limburgers moesten nu komen en deden dat ook. Eerst stak Sousa de neus aan het venster en net voor het halfuur miste Suzuki oog in oog met Bruzzese de gelijkmaker. De Kerels waren opnieuw wakker en nadat Hornby erin slaagde om twee Truiense verdedigers af te schudden, maakte hij ook koelbloedig af : 2-0, de eerste competitiegoal van Fraser! Yabuki’s handje in de kruising verhinderde eerst nog een goal na een kopbal van Mboyo, maar de 3-0 kwam er toch net voor de rust. Het was Kagelmacher die vanuit een scherpe hoek kon scoren, weliswaar met goedkeuring van de VAR.

Hornby zet kers op uitstekende partij

In een overbodige tweede periode was het afwachten of KVK zijn voorsprong nog wat kon uitdiepen en zo volle bak vertrouwen kon tanken met het oog op de derby tegen de buren. Hornby kopte al snel op Yabuki en ook de tweede kans was voor Fraser maar hij mikte pal op de STVV-keeper. Het tweede doelpunt van onze Schot kwam er dan toch 20 minuten voor tijd. Een voorzet van Ocansey kon door Mboyo niet gedevieerd worden maar Hornby was wel goed gevolgd : 4-0. De forfaitscore kwam nog op het bord maar het doelpunt van Mboyo werd nog afgekeurd.

Sleutelmoment 

KVK zette zijn stempel op de eerste helft en bij 3-0 halfweg was de partij al gespeeld.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike (82’ Kovacevic), Kagelmacher, Ocansey, Mboyo, Rougeaux, Van der Bruggen, De Sart, D’Haene, Lepoint, Hornby (76’ Batsula)
Bank: Jakubech, Kage, Azouni, Batsula, Ajagun, Kovacevic, Golubovic

STVV speelde met Yakubi, Garcia, Boli, Sousa (46’ Ito), Suzuki, De Smet, De Bruyn (77’ Colidio), Colombatto, Botaka, Mmaee (60’ Asamoah), Sankhon, Schmidt
Bank: Herbots, Asamoah, Colidio, Ito, Balongo, Durkin, Masoudi

Goals : 14’ Mboyo (1-0), 32’ Hornby (2-0), 43’ Kagelmacher (3-0), 71’ Hornby (4-0)
Geel : Hines-Ike, De Sart, Mboyo
Rood : Colombatto (2x geel)

Bekijk onderaan de beelden van KV Kortrijk - STVV.

Kagelmacher scoorde zijn eerste KVK-goal

Doelpunten KVK-STV

Kagelmacher na zijn eerste goal voor KVK