Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 11
3
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

STVV

Kerels winnen in eigen huis verdiend van STVV

Matchreport

Zaterdagavond kregen de Kerels met STVV de voorlopige seizoensrevelatie van de Jupiler Pro League op bezoek. In vergelijking met de winst op Lokeren veranderde coach Glen De Boeck niet veel aan zijn elftal. Er kwamen twee nieuwe namen in de ploeg: Ouali nam de plaats van Azouni in, Avenatti die van Chevalier. Scheidsrechter van dit treffen was de heer Wesley Alen.

De partij begon rampzalig voor KVK. Na amper zeven minuten waren de Kerels op achtervolgen aangewezen. Kamada kon zomaar de zestien binnensluipen en verschalkte Kaminski met een pegel in de linkerbenedenhoek. KVK kreeg in het openingskwartier geen vat op de partij. Het was STVV dat de wet dicteerde. Maar naarmate de eerste helft vorderde, kwamen Ouali en co. beter in de match. En dat leverde nog voor het halfuur de gelijkmaker op. D'Haene vond Stojanovic met een heerlijke pass en die liet Steppe geen schijn van een kans: 1-1.

Stojanovic maakte nog voor het halfuur gelijk

Na de gelijkmaker gingen de Kerels door op hun elan. In de 41e minuut was Avenatti dicht bij de 2-1. Hij werd perfect de ruimte ingestuurd, maar tikte de bal net te ver voor zich uit om Steppe te verslaan. Net voor de rust was het wel raak voor - jawel - opnieuw Stojanovic. STVV-doelman Steppe kon het afstandsschot van De Sart niet klemmen. Stojanovic was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken.

KV Kortrijk - STVV 3-1

Daar is Kanu!

De eerste 20 minuten van de tweede helft hadden weinig om het lijf. STVV probeerde wel, maar botste op een stevige rood-witte defensie. In de 71e minuut kwamen de Kerels wel goed weg. Acolatse zette zijn dichtste belager in de wind, vond Endo met zijn voorzet, maar die knalde pal tegen een ploegmaat aan. Coach De Boeck vond het tijd voor een tactische wijziging. Hij haalde een moesgestreden Avenatti naar de kant voor Kanu. En dat bleek een gouden wissel. Want in de slotminuten van de partij zorgde de invaller voor de verlossing. Hij trapte de 3-1 voorbij Steppe in doel. 

Zo wonnen de Kerels oververdiend van STVV en is de eerste thuiszege van het seizoen een feit. Volgende week trekt KVK naar Jan Breydel voor de West-Vlaamse confrontatie tegen Cercle Brugge.

DIGEST

KVK speelde met: Kaminski, Hines-Ike (30' Azouni), Lepoint, Kagelmacher, D'Haene, Van der Bruggen, Stojanovic (66' Charisis), De Sart, Ouali, Avenatti (77' Kanu), Mboyo

STVV speelde met: Steppe, Tomiyasu, Teixeira, Garcia, de Norre (24' Sankhon), Endo, Botaka, Kamada, De Sart (84' de Bruyn), Asamoah, Boli

Doelpunten: 7' Kamada 0-1, 25' Stojanovic 1-1, 45' Stojanovic 2-1, 83' Kanu 3-1