Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 15
3
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

STVV

Kerels winnen voor het eerst sinds augustus

Matchreport

De Kerels moesten tegen seizoensrevelatie Sint-Truiden de kentering inzetten na een slechte reeks van elf matchen zonder zege. Onze nieuwe coach Glen De Boeck dropte Idir Ouali terug in het elftal en Bennard Kumordzi vatte opnieuw past centraal achterin. Jovan Stojanovic kwam terug uit blessure. Dat gold ook voor Stijn De Smet, maar hij begon op de bank.

De Kerels begonnen enorm gretig aan de partij en zetten meteen hoog druk. Dat resulteerde al snel in een kopbal van Kovacevic die Pirard plukte en Ouali wiens poging werd afgeblokt. Van der Bruggen zag goed de vrijstaande Chevalier maar een Truiense verdediger zat er nog tussen. Teddy was kort daarop weer dicht bij een goal maar ex-Kerel Goutas gleed de bal in hoekschop. Sint-Truiden herstelde dan wel het evenwicht, veel kansen leverde dat toch niet op of het moet een schot van De Sart geweest zijn dat makkelijk gepakt werd door Kaminski.

Eerste competitiegoal Perbet

Acht minuten voor de rust werden de Kerels toch beloond voor hun aanvalsdrift toen Perbet met zijn eerste competitiegoal de 1-0 op het bord zette. Nauwelijks een minuut later zette Chevalier strak voor vanop rechts en Ouali kwam een schoen te kort om de 2-0 aan de verste paal binnen te duwen.

Dezelfde elf Kerels begonnen aan de aftrap van de tweede helft waarin de bezoekers het tempo opdreven en voluit voor het offensief kozen. Boli kopte echter zonder veel kracht en Kaminski was alert bij een poging van Dussaut. KVK kwam echter nooit echt in gevaar en dus kon het rustig op de counter loeren. Een ervan, net voorbij het uur, leverde de 2-0 op toen Azouni een bal mooi in de hoek plaatste buiten het bereik van Pirard.

Kaminski pakt alweer penalty

De Kerels leken safe maar scheids Verboomen floot kort daarop een vrij lichte penalty toen Legear tijdens een.duel neerging in de grote rechthoek. Daarbij kreeg Rougeaux een tweede gele kaart. Kaminski pakte echter knap de elfmeter van diezelfde Legear. En zo pakte Thomas al zijn twee strafschop op een rij nadat hij ook al tegen Genk een penalty stopte, zijn derde al dit seizoen (ook in Zulte-Waregem was Thomas niet te kloppen vanaf elf meter). Perbet mocht gaan rusten en De Smet maakte zijn wederoptreden en dat deed hij in stijl door Chevalier de 3-0 op een presenteerblaadje voor te schotelen. Teddy maakte de klus beheerst af. De late tegengoals van Boli en Teixeira zouden de slotfase nog spannend maken, maar de Kerels wonnen uiteindelijk toch hun eerste wedstrijd sinds 12 augustus toen Eupen werd geklopt.

Volgende zondag speelt KVK op het veld van landskampioen Anderlecht. Een weerzien met onze ex-coaches Vanhaezebrouck en Belhocine.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, Chevalier ('80 Ajagun), Stojanovic ('89 Budkivskyi), Van der Bruggen, Azouni, Ouali en Perbet ('70 De Smet)

Goals : 37' Perbet (1-0), 61' Azouni (2-0), 79' Chevalier (3-0), 85' Ouali - own (3-1), 87' Teixeira (3-2)
Geel : Kaminski
Rood : Rougeaux (2x geel)

KV Kortrijk - STVV anders bekeken