Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 24
3
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

Standard de Liège

Overtuigende zege tegen Standard : 3-1

Matchreport

De Kerels ontvingen Standard met veel vertrouwen na de knappe prestaties in Antwerp en thuis tegen leider Club Brugge. Coach Vanderhaeghe, gisteren 50 geworden, gaf Lepoint, Azouni en Stojanovic een basisplaats. Ezekiel en Mboyo verhuisden naar de bank. Van Der Bruggen was ziek.

Beste kansen voor de Kerels in eerste periode

We kenden een voorzichtig wedstrijdbegin met twee ploegen die de kat wat uit de boom keken en het tempo laag hielden. Toch was het Moffi die al vrij snel een goeie kans kreeg, maar zijn poging ging via een Luiks been in hoekschop.

De Kerels groeiden in de match en gingen de bezoekers nu ook onder druk zetten. Eerst kreeg Kage de bal in twee keer niet voorbij Bodart, De Sart schoot een afvallende bal naast. Halverwege de eerste helft liet Julien de openingsgoal liggen toen hij oog in oog met Bodart op de bezoekende portier besloot. Standard was een keer gevaarlijk, drie minuten voor rust, maar Jakubech pareerde met klasse en zijn vuisten de knal van Shamir.

KVK wint oververdiend

Ook na de rust startte de partij eerder onder een gezapig tempo tot Kage zich in de grote rechthoek dribbelde en De Sart de slecht weggewerkte bal kurkdroog in de linkerbenedenhoek voorbij Bodart trapte: 1-0. Het doelpunt zorgde voor de bevrijding, want al snel volgde een tweede treffer toen Shamir een KVK-voorzet in eigen doel verwerkte : 2-0.

KVK dat speelde naar de eigen spionkop zette door en Stojanovic lukte een beauty van een derde goal, maar ze werd door scheids D’Hondt afgekeurd voor buitenspel. Geen nood, de Kerels bleven gretig op zoek gaan naar nog meer doelpunten en Moffi wurmde zich na veel zwoegen door de defensie van de Rouches maar trapte naast, Selemani trapte een heerlijke actie tegen de lat. Waar iedereen een goal verwachtte voor KVK, viel die aan de overkant toen de ingevallen Carcela de aansluitingstreffer lukte : 2-1. Wie dacht dat er twijfel zou sluipen in de Kortrijkse rangen kwam bedrogen uit. Eerst mikte Selemani op Bodart, bij de volgende actie zorgde Moffi wel voor de 3-1.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Lepoint, Kage (61’ Selemani), Azouni, Golubovic, Moffi (73’ Mboyo), Tuta, D’haene, Derijck, De Sart, Stojanovic (87’ Hornby)
Bank: Bruzzese, Batsula, Kovacevic, Ezekiel, Ocansey, Batsula, Selemani, Hornby

Standard speelde met Bodart, Avenatti (62’ M. Carcela), Vojvoda, Lestienne (’79 Cop), Amallah, Boljevic (62’ Oulare), Vanheusden, Laifis, Gavory, Shamir, Cimirot
Bank: Gillet, Lavalee, Fai, Cop, Miangue, Oulare, Raskin, J. Carcela, M. Carcela

Goals: 52’ De Sart (1-0), 56’ Shamir (own) (2-0), 66’ M. Carcela (2-1), 69’ Moffi (3-1)

Kerels lijken klaar voor bekermatch