Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 15
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

Standard de Liège

Kerels versus Rouches : 0-2

Matchreport

Na de 3-1 nederlaag, het eerste verlies op verplaatsing sinds 16 september, ontvingen de Kerels Standard. Het team verloor in competitie tweemaal na elkaar en ook Europees gingen de Luikenaar onderuit bij Krasnodar. Bij KVK kwam Lepoint voor het eerst niet aan de aftrap, hij werd vervangen door Hines-Ike. Ook Charisis zat op de bank, Mboyo kreeg opnieuw een basisplaats.

De Kerels begonnen met een achterstand want al in de eerste minuut werd vanop de rechterflank de vrijstaande Lestienne bereikt die aan de tweede paal kon binnentikken : 0-1. KVK moest even bekomen van deze koude douche tot De Sart op de tiende minuut zijn kans waagde vanop en Ochoa met een karpersprong de gelijkmaker uit zijn goal ranselde. Ook Chevalier trapte vanop afstand maar opnieuw stond de Mexicaanse keeper pal. Op die manier herstelde KVK stilaan maar zekere het evenwicht en kreeg het ook mogelijkheden. Zo kopte Mboyo op voorzet van Chevalier naast. Lestienne was een constant gevaar bij de Luikenaars en toen Mpoku een knal afvuurde richting Kortrijk-doel redde Kaminski gevat. Op het halfuur zette D’Haene goed door op links, hij schudde een uitstekende voorzet uit zijn schoenen waarop Kanu met het hoofd reageerde maar Ochoa liet zich niet verrassen. Ook Mboyo kreeg nog een kopkans maar zijn poging ging ver naast. We gingen rusten bij een 0-1 score.

Aangezien Kagelmacher zich net voor de rust blesseerde, startten de Kerels aan de tweede periode met Lepoint centraal achterin. We kregen veel inzet te zien, maar weinig kansen. De Kerels, vurig aangemoedigd door het thuispubliek, dreigden wel via Kanu en Chevalier maar telkens liep er wel iets fout om echt Standard stevig onder druk te zetten. Avenatti kwam Stojanovic vervangen en KVK voerde de druk op maar mistte scherpte voor doel. Op een schaarse tegenaanval werd Mpoku door D’Haene onderuit gehaald. Mpoku zelf zette de strafschop feilloos om en zo 0-2, tegen de gang van het spel in. De Kerels gingen nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar verder dan een knal van De Sart die net naast ging, kwamen ze niet meer.

KVK staat na de heenronde op de 12de plaats met 16 punten. Na de interlandbreak maken we de verplaatsing naar KV Oostende dat 2 punten meer heeft dan ons en 10de staat. De match wordt gespeeld op 24 november om 20u.

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher (46’ Lepoint), Azouni, Chevalier, Kanu, Hines-Ike, Stojanovic (64’ Avenatti), Mboyo, Van Der Bruggen (84’ Ezekiel), De Sart en D’Haene
Bank: Bruzzese, Kumordzi, Ajagun, Ouali, Ezekiel, Lepoint, Avenatti, Charisis, Rolland

Standard speelde met Ochoa, Vanheusden, Cimirot (46’ Agbo), Emond, Carcela, Collins, Lestienne (66’ Djenepo), Luyindama, Bastien, Laifis en Mpoku (82’ Marin)
Bank: Gillet, Goreux, Agbo, Kosanovic, Sa, Marin en Djenepo

Goals : 1’ Lestienne (0-1), 75’ Mpoku (0-2)
Geel: Azouni, Carcela, Luyindama, Van Der Bruggen, Mpoku, Bastien, D’Haene
Toeschouwers: 7963

Kanu in actie tegen Standard

Persconferentie na KV Kortrijk - Standard Luik