Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 2
1
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

Sporting Lokeren

KVK wint met sprankelend voetbal van Lokeren

Matchreport

Zaterdagavond was het terug zover: de eerste thuismatch van het seizoen. KVK-coach Yannis Anastasiou opteerde voor dezelfde basiself als in de competitieopener tegen Charleroi. Ook bij Lokeren begonnen dezelfde elf namen aan de aftrap. Scheidsrechter deze avond was de heer Jan Boterberg.

De Kerels begonnen met aanvallende intenties aan de match. Na amper twee minuten dook Kovacevic al op voor doel, maar hij was te verrast om iets met de voorzet van Ouali aan te vangen. De Lokerse defensie had het moeilijk en zag maar één oplossing: de thuisploeg afstoppen. En dat had meteen een kaart voor Marzo tot gevolg.

Prachtige openingstreffer

Na nog geen kwartier spelen werden de Kerels voor hun aanvalslust beloond. Een prachtige voorzet van Verboom vond het hoofd van Lepoint. Die knikte de 1-0 stevig tegen de netten. Ook na de openingstreffer bleef de Veekaa het gaspedaal induwen. Eerst waagde Ajagun zijn kans van ver, daarna was Lepoint dicht bij z’n tweede van de avond. Alleen een uitstekend keepende Verhulst behoedde de bezoekers van een zwaardere score. Zo gingen de Kerels meer dan verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in.

Bedrijvige Verboom

Ook in de tweede helft was het al KVK dat de klok sloeg. Onder impuls van een bedrijvige Verboom waren de Kerels enkele keren dicht bij de 2-0. Ouali nam tot twee maal toe Verhulst onder vuur. Toch was het opletten voor de schare Lokerse counters. De Ridder bereikte Hupperts met een heerlijke pass, de voorzet van Hupperts was net iets te scherp voor Kehli.

Verdiende zege

Na de korte opflakkering van de bezoekers was KVK terug heer en meester. Een listig balletje van Ouali vond helaas geen Kortrijks been. In de absolute slotfase bespaarde Kaminski de Kerels nog van een zware anticlimax met een fantastische redding. Zo won KVK verdiend met 1-0 van Sporting Lokeren. Volgende week wacht de verplaatsing naar KAS Eupen.

 

KV Kortrijk                           1

Sporting Lokeren              0

KV Kortrijk: Kaminski, Kovacevic, De Smet (65’ Stojanovic), Ajagun, Chevalier (88’ Budkivskyi), Van der Bruggen, Lepoint, Verboom, Ouali (78’ Van Eenoo), Van Loo

Doelpunten: 13’ Lepoint 1-0

 

 

Bekijk hier alle foto's van deze wedstrijd!