Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 24
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

Sporting Lokeren

Veekaa klopt Lokeren met 2-1

Matchreport

De Kerels kregen met Lokeren een unieke mogelijkheid om de negatieve spiraal van de voorbije weken om te buigen. Coach Van Lancker koos in zijn basisopstelling opnieuw voor doelman Michalis Sifakis en ook Hervé Kage en Tomislav Barbaric (voor het eerst terug in de ploeg sinds augustus) mochten starten. Nieuwkomer Vladimir Kovacevic zat op de bank naast onder meer Nebo Pavlovic en Joaozinho. Anthony Van Loo was onze kapitein.

De wedstrijd kende een voorzichtige start met twee afwachtende teams, waarbij Lokeren toch bijna succes kende toen Bolbat van ver aanlegde en Sifakis de bal in corner kon verwerken. Bij de daarop volgende fase zorgde Rassoul voor wat gevaar met een kopbal. Pas na een kwartier barstte de wedstrijd echt open en het was Chevalier die daarvoor zorgde. Teddy schoot vanop 20 meter laag in de rechterhoek en verraste zo Copa die zonder reactie bleef : 1-0. Kort daarop maakten de bezoekers gelijk, maar Rassoul beging een duwfout op Rolland en zijn goal werd afgekeurd. Terki trapte voor de Waaslanders naar doel maar Sifakis zweefde de bal in hoekschop.

De Kerels speelden ietwat bevrijd met de 1-0 en dat leverde uiteindelijk ook een tweede goal op en wat voor één. Een heerlijke stiftballetje van Saadi belandde in de voeten van Chevalier die met een heerlijke volley zorgde voor de goal van het weekend. Een pareltje, zowel qua voorbereiding als afwerking, dat meteen goed was voor de 2-0. Voor Teddy al de derde goal in evenveel matchen.

Net voor de rust kwam Lokeren echter tot 2-1 terug toen De Sutter hoog boven iedereen sprong en de 2-1 kon binnen koppen, meteen ook de ruststand.

De tweede helft had minder spektakel te bieden maar des te meer spanning, want de Veekaa speelde goed georganiseerd terwijl de bezoekers koortsachtig op zoek gingen naar de gelijkmaker. Hupperts kreeg al kort na de hervatting dé kans maar trapte de bal over het lege Kortrijkse doel. Ook de Ansah verkwanselde een opgelegde mogelijkheid. KVK kon alleen maar dreigen met een kopballetje van Saadi en een kopkans van Barbaric die overging. In de toegevoegde tijd miste De Ridder nog een reuzekans en liet zo de drie punten gelukkig in Kortrijk.

Door de zege is de kentering bij de Veekaa ingezet en komt een einde aan de negatieve spiraal. De overwinning zorgt ervoor dat we over Lokeren naar de tiende plaats springen. Volgende zaterdag volgt de verre verplaatsing naar Luik waar Standard bekampt wordt.

KVK speelde met Sifakis, Goutas, Chevalier (’76 Sarr), Kage (’87 Pavlovic), Saadi, Van der Bruggen (’78 Mercier), Barbaric, Rolland, Ouali, D’Haene en Van Loo.