Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 2
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

Sporting Charleroi

Mboyo bezorgt Kerels verdiend punt

Matchreport

De eerste thuismatch bracht de Kerels tegenover het Charleroi van ex-KVK-coach Karim Belhocine. In het elftal dat aan de match begon, kregen Rolland, Ezekiel en Ocansey een basisplaats. Daardoor verdwenen Ajagun, Kage en Mboyo naar de bank.

De studieronde duurde vrij lang al namen de rood-witten wel het voortouw door de bal snel rond te spelen. Net voor het kwartier kreeg Niane een goeie mogelijkheid, maar hij trapte vanuit een scherpe hoek naast. Ook Bruno had een goal aan de voet maar hij trapte wat overhaast op Bruzzese. Bij de derde goeie aanval van de Carolo’s kreeg Batsula de bal ongelukkig tegen de bovenarm en scheids Boterberg wees, na consultatie van de VAR, naar de stip. Morioka zette de elfmeter om : 0-1. Net voor de rust kreeg Niane de kans op een tweede goal maar Bruzzese zat er goed tussen.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Bruzzese, de beste man bij KVK, bij de pinken bij alweer een poging van Niane. Vanderhaeghe bracht Mboyo en Ajagun in plaats van Batsula en Rolland en de dreiging nam toe. Twee vrije trappen zorgden voor enkele warme momenten voor de kooi van Penneteau. Ook Kagelmacher ging zijn kans met een hard schot dat Penneteau in twee tijden pakte, Hines-Ike kopte op het dak van het doel. Al die aanvallende impulsen leidden uiteindelijk naar de verdiende gelijkmaker van Mboyo die een knappe assist van De Sart knap afrondde: 1-1! In de slotfase kon het nog alle kanten uit, maar het gelijkspel bleef op het bord.

Komende zaterdag maken de Kerels de verplaatsing naar Cercle Brugge. Aftrap in Jan Breydel om 20u.

Andriy Batsula in actie in de eerste thuismatch

SLEUTELMOMENT

Mboyo rondt enig mooi een actie van De Sart af en zorgt voor de verdiende gelijkmaker!

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Hines-Ike, D’Haene, De Sart, Rolland (’53 Ajagun), Van Der Bruggen, Ezekiel (’73 Kage), Golubovic, Batsula (’46 Mboyo), Ocansey
Bank: De Man, Azouni, Ajagun, Mboyo, Kage, Mujakic, Rougeaux

Sporting Charleroi speelde met Penneteau, Niane, Zajkov, Diandy, Marinos, Nurio (62’ Bedia), Dessoleil, Ilaimaharitra, Fall, Morioka (’71 Hendrickx), Bruno ('89 Henen)
Bank: Riou, Busi, Henen, Perbet, Imbrechts, Hendrickx, Willems, Nkuba, Bedia

Goals: 29’ Morioka (0-1), 79' Mboyo (1-1)
Geel: Ezekiel, Batsula, IIlaimaharitra, Morioka
Toeschouwers : 5717