Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 18
0
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

STVV

Veekaa verliest met 0-1 van Sint-Truiden

Matchreport

Na de 1 op 9 was de Veekaa aan eerherstel toe en de komst van het in puntennood verkerende Sint-Truiden was misschien de ideale confrontatie om dat te doen. De coaches lieten Kristof D’Haene starten en Nebosja Pavlovic verving de geschorste Joaozinho. Romain Métanire begon op de bank.

De Kerels openden offensief wat resulteerden in een schot van Mercier dat ver over ging en een uitstekende combinatie Kage-D’Haene die door die laatste naast werd getrapt. Bij de eerste tegenprik stond de 0-1 achter al op het bord. Janssens, die debuteerde voor de bezoekers, duwde de bal binnen na een voorzet op de rechterflank. De thuisploeg reageerde wat aangeslagen maar bleef het meest in balbezit. Rolland trapte van ver, maar zijn schot miste precisie. Aan de overkant redde Kaminski een poging van Gerkens, een kopbal van Proschwitz ging naast. De rood-witten begonnen nonchalanter te spelen met veel balverlies tot gevolg, maar bleef toch druk zetten op de Truiense verdediging. Zonder veel kansen echter tot gevolg : 0-1 bij de rust.

De tweede helft begon met een kansje voor Saadi maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant lieten Bagayoko en Boli zich opmerken maar veel gevaar leverde dat toch niet op. Sarr kwam Kage vervangen en de Veekaa voerde de druk nog op. De beste kans viel een kwartier voor tijd toen Sarr kon doorkoppen tot bij Saadi die net niet de bezoekende doelman kon kloppen. Ook in de herneming miste Sarr de gelijkmaker. Onze Senegalees, knap ingevallen, zorgde kort daarop voor een prima voorzet waar helaas geen verder gevaar uit voortsproot. KVK zette nog een slotoffensief in, maar de 0-1 en dus de tweede opeenvolgende thuisnederlaag was een feit.

KVK speelde met Kaminski, Goutas (’76 Papazoglou), Gigot, Verstraete (’86 Totovitskyi), Pavlovic, Kage (’68 Sarr), Mercier, Rolland, D’haene, Saadi en Ouali

Met nog twaalf speeldagen te gaan moet Veekaa al zeven punten goedmaken op de zesde in de stand. Een moeilijke maar geen onmogelijke opdracht, er zijn immers nog 36 punten verdienen.
Komende dinsdag spelen we voor de beker in Eupen. Winst betekent een plaats in de halve finales. Er zijn nog steeds gratis tickets (+ gratis busvervoer) voor dit duel te verkrijgen in het secretariaat!